Glenn Sparv soti Kiinassa, seuraavaksi häkkiin Thaimaassa

Glenn Sparv tekee mitä pitää – siis ottelee tiiviisti maksaakseen laskussa. Juuri Kiinasta palannut suomalainen ottelee seuraavaksi kotikulmillaan Thaimaassa.

Glenn Sparv
Glenn Sparv ahkeroi taas tiiviisti maailmalla.

Kaukaa idästä on kuulunut yllättäviä uutisia, sillä miehemme maailmalla Glenn Sparv rapotoi sosiaalisen median kanavissaan voittaneensa ottelun kiinalaisessa WLF W.A.R.S -promootiossa. Sparv kertoo harjoitelleensa kunnolla ja haluneensa otella, mutta myöntää ottaneensa ottelun lyhyellä varoajalla.

”En pidä istuskelusta ja odottelusta liiemmin. Tämä on työtäni ja tämä on sitä, mikä maksaa laskut, joten minun täytyy otella”, Sparv toteaa Kamppailuvirastolle.

Vastustaja Kiinassa oli Sparville pienoinen mysteeri. Alun perin vastaan piti asettua georgialainen Shota Betlemidze, mutta Sparvin saavuttua Kiinaan hän kuuli Betlemidzen vetäytyneen ottelusta ja uuden vastustajan olevan tadzikistanilainen Gulbidin Ziyobekov. Ottelu päättyi suomalaisottelijan voittoon vajaassa minuutissa.

”Se oli nopea ottelu. En löytänyt mitään tietoa vastustajasta, enkä oikein tiennyt, mitä odottaa häneltä, joten aioin aloittaa rauhallisesti nähdäkseni, mitä tapahtuu, mutta ei se mennyt ihan suunitelmien mukaan.”

Aiemmin väli-, keski- ja kevyen raskaansarjan ottelijana esiintynyt Sparv debytoi Kiinassa raskassarjalaisena. Punnituksessa 99 kiloa painanut Sparv kertoo normaalipainossa ottelemisen tuntuneen hyvältä, mutta samalla heränneen ristiriitaisia tunteita painonvetoa kohtaan.

”Tuntui hyvältä, kun ei tarvinnut vetää painoja, mutta samalla tuntui ikään kuin olisin ikävöinyt sitä. Painonvedot ovat aina kuuluneet otteluprosessiin ja niin paljon kuin vihaankin sitä, silti myös rakastan niitä. Ne saavat minut otteluvaihteelle. Todennäköisesti otan tulevaisuudessa joitain otteluita raskaassa ja kevyessä raskaassasarjassa”, Sparv pohtii.

Seuraavaksi Thaimaassa jo pitkään majaillut Glenn Sparv nähdään ottelemassa Full Metal Dojo 16 -tapahtumassa Bangkokissa 3. marraskuuta. Tulevaa vastustajaansa Mehdi Bagheria Sparv kuvaa hyväksi painijaksi ja kohtalaisesti jujutsukaksi, mutta selvästi itseään kokemattomammaksi.

”Siellä on vanhan koulukunnan säännöt, potkut ja polvipotkut maassa makaavan päähän on sallittu. Olen todella innoissani tästä. Bagherilla on hyvä itseluottamus, koska hän haastoi minut”, Sparv toteaa itsevarmasti.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: CTMMAA.org

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *