Maiju Suotama Carelia Fight -takaiskusta: ”Saan bensaa liekkeihin tappiosta”

Miten koki Maiju Suotama Carelia Fight -pääottelun tylyn tappion? Asia selviää Virastomestarin puhuttelussa.

Maiju Suotama Carelia
Maiju Suotama osaa arvostaa tappion tuomaa oppia. Kuva: Teemu Siikarla.

Lauantain piti olla imatralaisen kamppailuyhteisön suuri juhlailta. Eeva Siiskonen jättämässä jäähyväiset kotiyleisönsä edessä ja Maiju Suotama Carelia Fightin päätähtenä antamassa viimeiset näytöt isompia kehiä varten. Tunnelma kuitenkin koki kolauksen, kun kumpikin hävisi ottelunsa pikatahtia. Lue äärivirallinen kisakatsaus TÄSTÄ.

Erityisen suurena yllätyksenä voi pitää sitä, että kovin odotuksin häkkiin noussut Suotama tuupertui kuristuksen jälkeen tajuttomana kanveesiin ennen kuin ottelu Lucrezia Riaa vastaan ehti päästä kunnolla edes vauhtiin. Uuden päivän valjettua imatralaistaistelija ei vielä halunnut eikä kyennyt analysoimaan esitystään tai lopputulosta kovin tarkkaan.

”Oppitunnin todellinen anti alkaa palkita varmasti vasta ajan saatossa, materiaalin katsottuani ja tiimini kanssa purettuamme kokonaisuuden. Koen olevani henkilökohtaisen muutosmatkan varrella, ja sanat työtapaturma ja oppimiskokemus voisivat parhaiten kuvailla tapahtunutta”, Suotama arvioi Kamppailuvirastolle.

Hän ei kuitenkaan sorru epätoivoon, vaan haluaa kohdata pystyssä päin takaiskutkin. Inhorealismin ystäväksi tunnustautuva Suotama arvioi pystyvänsä pitämään tätäkin tappiota lopulta ”lahjana”.

”Otan kiitollisena vastaan urheilun tarjoamat vastoinkäymiset ja negatiivisetkin tunteet, sillä ne voimakkaimmillaan ovat silti kiehtovampaa kuin olla tuntematta tai kokematta mitään, elää harmaata keskiskaalaa. Se sama adrenaliininarkkari minussa, joka haluaa häkkiin, saa bensaa liekkeihin myös tappion hetkistä.”

Maiju Suotama korostaa haluavansa olla esimerkki aitoudesta, vaikeuksien tai heikkouksien piilottelua hän ei kaipaa. Niinpä hän haluaa tulevaisuudessakin kurottaa korkealle, hakea mahdollisimman kovaa vastusta ja palata häkkiin aiempaa parempana versiona itsestään.

”Mielummin haastan maailman kärkeä kuin keräilen heikkoja vastustajia, jotka eivät haastaisi minua kehittymään. Tässä valossa näen, että voin ainoastaan hyötyä tästä tappiosta ja varmistaa, että harjoittelen ja ottelen vieläkin paremmin. Oikea suunta on harjoitella, kehittyä ja valmistautua uuteen matsiin”, linjaa Maiju Suotama Carelia Fightin jälkeiset tuntemuksensa.

Teksti: Jyrki Nurminen & Jani Mesikämmen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

Bellator London: Kuinka suomalainen Kent Kauppinen oikein on?

Ylilyönti-podcastin videolla Bellator ottelija Kauppinen kertoo sukutaustastaan. Kuten nimestä voi päätellä, brittiläisen Bellator-ottelija Kent Kauppisen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *