Aleksi Mäntykivi teloi taas kätensä – ”Yksi virhe riitti”

Aleksi Mäntykivi käsi turvoksissa ja tappio niskassaan Cage Warriors -debyytin jälkeen. Vapaaottelun luonne on raaka ja anteeksiantamaton – varaa virheille ei huipulla oteltaessa ole.

Aleksi Mäntykivi käsi
Aleksi Mäntykivi kolhi kätensä ja hävisi, mutta haluaa nopeasti takaisin ottelemaan. Kuva: Jarno Nurminen.

Aleksi Mäntykivi debytoi lauantaina Cage Warriors -promootion riveissä Liverpoolissa. Suomalaiskannattajien harmiksi Mäntykiven debyytti päättyi dramaattiseen tappioon teknisellä tyrmäyksellä.

Englannin huippulupaus Jack Grant (15-4-0) sai ensimmäisessä erässä maistaa Mäntykiven (11-5-0) lyöntien painavuutta toden teolla, mutta britti selvisi suomalaisen lähentelyistä ehjin nahoin. Erän loppuvaiheilla Grant osui painavasti suomalaista pystyssä ja takoi veren haistettuaan lopetuksen kyynärpääiskuilla Mäntykiven ollessa selkä häkkiä vasten.

Grantille voitto merkitsee sitä, että hän päässee ottelemaan kevytsarjan mestaruudesta tittelin lauantaina lunastanutta tanskalaista Søren Bakia vastaan. Mäntykivi kokee lauantain taiston olleen tasainen ja täysin voitettavissa.

”Tiukka matsi Jackin kanssa. Eilen taustajoukkojeni kanssa spekuloidessamme ottelua tulimme siihen tulokseen, että sen olisi voinut voittaa kumpi tahansa. Yksi virhe riittää näissä hommissa ja se kostautui eilen”, Mäntykivi summaa.

Helsinkiläisottelija kertoo Grantin olleen huomattavan pitkäraajainen, mutta samalla korostaa britin olleen täysin voitettavissa.

”Parannettavaa jäi aika paljon. Räikeimpänä näkyi eilen se, ettei aina tarvitsisi koettaa tyrmätä ja hakea sitä kovaa osumaa, vaan työstää enemmän lyöntejä ja potkuja sille alueelle, johon voi olettaa vastustajan tekevän seuraavan siirtonsa.”

Aleksi Mäntykivi käsi turvoksissa on valitettavasti tuttu näky suomalaisyleisölle. Lauantain taistelun tiimellyksessä Mäntykiven aiemmin leikattu oikea käsi kolhiintui jälleen. Vamman vakavuudesta ei sunnuntaina ole vielä varmuutta, mutta Mäntykivi on halukas palaamaan salille mahdollisimman pian.

”Käsi tuntuu kipeältä ja turvonneelta. En usko, että kämmenluussa on mitään vakavampaa. Nyt haluan saada nopeasti paikat kuntoon, sitten takaisin salille ja uudestaan ottelemaan”, Mäntykivi linjaa.

Suomalaisfanien sopii odottaa lisää Mäntykiven otteita jo loppuvuodesta, mikäli hän itse saa asiaan vaikuttaa.

”Toivottavasti saisin vielä tämän vuoden puolella ottelun. Vastustajalla ei ole väliä.”

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *