Valmentajalta kehut arvokisatulokas Vilma Viitaselle

Vilma Viitanen
Vilma Viitanen urakoi tällä viikolla arvokisakehässä. Kuva: Jyrki Nurminen.

Mikkelin nyrkkeilylupaus Vilma Viitanen, 17, joutui lopulta pettymään ensimmäisissä nuorten MM-kilpailuissaan. Viitanen kohtasi maanantaina U19 MM-turnauksen puolivälierässä Brasilian Rebeca Santosin, joka vei tasaisen taiston nimiinsä kaikin tuomariäänin.

Väkivahva brasilialainen otteli aggressiivisesti ja onnistui vakuuttamaan arvostelutuomarit otteillaan, näin mitaliottelut jäivät kisojen ainoalle suomalaisnyrkkeilijälle haaveeksi. Pettyneen Viitasen sijaan valmentaja Jarkko Pitkänen kommentoi kisaurakkaa taiston tauottua.

Pitkänen huomauttaa kuluvan vuoden olleen Viitaselle vaikea. Kyynärpääleikkauksesta kuntoutuminen ja muut haasteet ovat syöneet voimavaroja nuoren urheilijan kehittävästä harjoittelusta. Jarkko Pitkänen huomauttaa myös tyttöjen alle 60-kiloisten sarjan olleen kisojen suurin ja kovatasoisin, niinpä suojatti saakin puhtaat paperit MM-debyytistään.

”Brassi oli niin vahva ja hankala kuin ennakolta arvioitiin. Ei päästy ihan sille tasolle, jolla Vilma kykenee ottelemaan. Tappio oli valtava pettymys, mutta isossa kuvassa sijoitus kahdeksan joukkoon ensimmäisissä MM-kilpailuissa on lähtökohtiin nähden hyvä suoritus”, Pitkänen arvioi Kamppailuvirastolle.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva. Jyrki Nurminen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *