UFC Fight Night Lincoln: Gaethje ylitti kaikki odotukset

UFC Fight Night Lincoln

Parin viikon hiljaiselon jälkeen UFC polkaisi syyskauden käyntiin matalamman profiilin illalla Lincolnissa Nebraskassa. Pääottelussa Justin Gaethje näytti kaapin paikan James Vickille tyylikkäällä takimmaisella suoralla leukaperiin, josta Vickin valot sammuivat. Ottelu oli ehtinyt vanhenemaan vasta puolitoista minuuttia.

Näiden 90 sekunnin aikana selkeästi ulottuvampi Vick onnistui helposti pitämään Gaethjen potkuetäisyydellä ja Gaethje lähinnä kauhoi ilmaa. Gaethjen saalistajan vietti ei hiipunut huolimatta alun vaikeuksista. Gaethje pakotti itsepäisesti Vickin perääntymään häkkiä vasten, jolloin Gaethje ylettyi kaivamaan millintarkan takimmaisen koukun Vickin suojaamattomaan leukaan. Yksi osuma ja kaato.

Tällä voitolla Gaethje onnistui korjaamaan aiemman kahden tappion putken ja samalla varmistamaan paikkansa UFC:n leivissä. Vickin vahva noste ja neljän ottelun voitokas putki sai kolauksen hänen uransa ensimmäisessä UFC-pääottelussa.

Mitä muuta kannattaa Lincolinin illasta katsoa? Tietenkin esiottelut!

Illan avausottelussa Tom Niinimäelle hävinnyt Rani Yahya piti reilun minuutin lukkopainiklinikan Luke Sandersille ja kaivoi lopulta kiertävän polvilukon, johon Sandersin oli pakko taputtaa luovutuksen merkiksi.

Skotlannin sympaattinen Joanne Calderwood lunasti lupauksensa päivitetystä taitotasosta. Lähinnä pystyottelustaan tunnettu “Jojo” jäi ensimmäisen erän alkupuolella maton pintaan Kalindra Farian yrittäessä hakea voittoa vahvemmalla matto-osaamisella. Kun ensimmäistä erää oli jäljelle muutama sekunti, onnistui Calderwood yllättämään Farian suoralla käsilukolla eikä brasiliatar löytänyt keinoa paeta vaan joutui taputtamaan vain kolme sekuntia ennen erän päättymistä. Calderwood kirjasi näin itselleen uran ensimmäisen lukotusvoiton ja samalla katkesi parin ottelun voitoton putki.

Ehdottomasti illan viihdyttävimmän ottelun titteli kuuluu parivaljakolle Cory Sandhagen–Iuri Alcântara. Sandhagen joutui lähes koko ensimmäisen erän puolustamaan bjj-velho Alcântaran käsilukkoa, joka näytti pahasti taivuttavan Sandhagenin kyynerpäätä kulmiin, mihin käden ei tulisi taipua.

Pitkänhuiskea Sandhagen ei kuitenkaan luovuttanut ja kaivoi itsensä lopulta pinteestä ja onnistui lopettamaan ensimmäisen erän väkevästi moukaroiden Alcântaraa niin nyrkein kuin kyynärpäin. Kuin ihmeen kaupalla eräkello pelasti Alcântaran. Toisessa erässä ei ollutkaan mitään epäselvyyttä kuka vie ja kuka vikisee. Sandhagen takoi täysin uupuneen Alcântaran keskeytyskuntoon toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Sandhagenin nimi ja otteet on syytä laittaa seurantaan.

Teksti: Jaakko Dahlbacka

Virkailija Jaakko Dahlbacka

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *