Suomi nujersi Saksan Olavinlinnan minimaaottelussa

Kujala, Aliu ja Arslan
Ilari Kujala, Arslan Khataev ja Krenar Aliu harjoitussessiossa vapaaottelija Aleksi Mäntykiven kanssa. Kuva: Hardknocks Helsinki.

Olavinlinnassa nyrkkeiltiin ennen lauantai-illan ammattinyrkkeilyotteluita neljä olympiatyylin ottelua, joista kolme käyttiin Suomi–Saksa -maaottelun hengessä.

Ensimmäisenä suomalaisiskijänä nähtiin Amin Asikaisen valmennettava Krenar Aliu, Kirkkonummen raskassarjalaista vastassa oli Lucian Kuhne. Urheilujoukoissa sotilaspalvelustaan suorittava Aliu oli vastustajaansa edellä ensimmäiset kaksi erää ja jakoi tarkemmat osumat sekä välitti Kuhnen pommit. Viimeisessä erässä saksalainen sisuuntui ja lähti rohkeammin haastamaan Aliuta, joten kolmannessa erässä iskettiin hieman tasaisemmin. Tuomareille ei jäänyt viimeisen eräkellon kilahdettua epäselvyyttä voittajasta, vaan yksimielinen pistevoitto kirjattiin Krenar Aliulle.

Toisena suomalaisista kehään nousi normaalia painoluokkaansa ylempänä 64 kilon sarjassa Porvoon Nyrkkeilyseuraa edustava Arslan Khataev. Aliun kanssa urheilujoukoissa palveleva Khateav sai vastaansa vahvan Fidaim Brahimin. Tasaväkisen kamppailun käsikirjoitus oli selvä. Brahimi löi harvemmin, mutta kovempaa ja Khateav puolestaan löi pidempiä iskusarjoja jälkitilanteisa. Tuomarit arvostivat Khataevin tyyliä enemmän ja voitto kirjattiin 2–1 punaiseen kulmaan.

Jälkeenpäin Khataev paljasti valmentajansa Karre Anttosen luoneen strategian nimenomaan vastahyökkäysten ja pitkien lyöntisarjojen varaan. Kuitenkin Khataev näki ottelussa parantamisen varaa aloitteiden ottamisen puolella. ”Tiukka matsi, mutta hyvä voitto”, summasi Khateav.

Viimeisenä maaottelijana kehän punaiseen kulmaan nousi 75 kilon sarjan Ilari Kujala. Kirkkonummelta lähtöisin oleva Amin Asikaisen suojatti on valmentajansa tavoin kevytrakenteinen, mutta teräväiskuinen pommittaja. Saksalainen Malik Karadag ei kotikehän ottelijaa kunnioittanut, vaan lähti rohkeasti prässäämään suorilla lyönneillä. Ensimmäisessä erässä Kujala ei tahtonut löytää tilaa omille lyönneilleen ennen erän loppuvaihetta, jolloin muutama näyttävä osuma nostatti Karadagin päätä. Toisessa ja kolmannessa erässä Karadag jatkoi prässiä ja onnistui pitämään Kujalan kiireisenä lyöntivolyyminsa ansiosta. Puhtaammat ja kovemmat osumat tulivat Kujalalta, mutta niitä tuli liian harvoin. Voitto tuomarien päätöksellä hajaäänin 2–1 sinisen kulman Malik Karadagille.


Teksti: Jaakko Dahlbacka
Kuva: Hardknocks Helsinki

Virkailija Jaakko Dahlbacka

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *