Ylilyönti: UFC Calgary tarjoaa kokeneiden tähtien maukkaita vääntöjä ja hyviä kohteita

UFC Calgary on viikonlopun kuuma kohde kamppailun ystäville. Ylilyönti-podcast ennakoi tapahtuman nimekkäiden tähtien kärkiottelut.

UFC vierailee tänä viikonloppuna Calgaryssä Kanadassa ja valtakunnan johtava kamppailu-urheiluun keskittynyt podcast Ylilyönti ennakoi luonnollisesti kuumat lauantaitanssit. Myös Kamppailuviraston henkilökuntaan lukeutuvat Äänitorvet Jaakko Dahlbacka ja Jani Mesikämmen käyvät tämän viikon jaksossaan läpi tapahtuman isoimmat koitokset, joissa nähdään kolme entistä UFC-mestaria. Tarjolla on paitsi huippuluokan otteluita, myös maistuvia kohteita urheiluvdeonlyönnin ystäville.

Illan pääottelussa kohtaavat uusintakoitoksessa kevytsarjan aiempi mestari Eddie Alvarez ja Dustin Poirier. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen runsas vuosi sitten päättyi ennen aikojaan Alvarezin sääntöjen vastaisen polvipotkun seurauksena. Ylilyönti-duo mukailee kansainvälisen makkinan arvioita ja näkee Poirierin tällä kertaa aiheellisesti ennakkosuosikkina. Ylilyönnin viikon ottelu ei äärivirallisen asiantuntija-arvion mukaan vanhen täyttä viittä erää.

Toisessa pääottelussa höyhensarjan ex-mestari Jose Aldo saa vastaansa kivinyrkki Jeremy Stephensin. Jaakko Dahlbacka uskoo brasilialaislegendan elpyneen aiemmista tappioistaan huippunimille, vaikka näkeekin Aldon suorituskyvyn yllä kysymysmerkkejä. Mutta mikäli Aldo on lähelläkään aiempaa tasoaan, hän on liikaa Stephensille. Siksi Aldo on lievänä altavastaajana perustellusti houkutteleva kohde pelaajille.

UFC Calgary -pääkortilla nähdään entisistä UFC-mestareista vielä naisten korsisarjan aiempi valtiatar Joanna Jedrzejczyk. Kahden tappiollisen tittelitaiston jälkeen puolalainen etsii voittovirettä ja ottelee ensimmäistä kertaa vuosiin kolme-eräisen koitoksen kohdatessaan Tecia Torresin. Jani Mesikämmen arvioi Jedrzejczykin vahvan ennakkosuosikin aseman olevan paikallaan. Torresin nyrkkeilyä ei sovi aliarvioida, mutta pystyottelijana puolalainen on eri tasoa, ja mikäli Jedrzejczyk mukautuu kivutta kolmen erän ottelurytmiin, hän tekee Torresista selvää jälkeen ennen täyttä aikaa.

Viikon puheenaihissa Ylilyönti-podcast perkaa myös viime viikolla nähtyä Minna Grusanderin Invicta FC -titteliottelua. Oliko suomalaiset yllättänyt pistetappio ryöstö vai ei. Totuus on tuolla ulkona – tai siis podcastissa. Kuuntele Ylilyönti #73 – UFC Calgary alta Soundcloudista.

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

Jamba

Hyvä vai huono tuuri, Jamba? Sääntörike johti oikeaan lopputulokseen

Janne Elonen-Kulmala joutui pettymään karvasti paluuottelussaan. Vääryyttä Jamba ei silti kokenut. Viime viikonlopun kuumimpia puheenaiheita …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *