Aleksandr Usyk hiljensi Moskovan – Ensimmäinen Ali Trophy löysi kodin

Aleksandr Usyk ei jättänyt epäselvyyttä World Boxing Super Series -finaalissa. Ukrainalaisen esitys oli mestarillinen.

Aleksandr Usyk esiintyi mestarillisesti. Kuva: World Boxing Super Series.

World Boxing Super Seriesin kautta aikain ensimmäinen finaaliottelu ei pettänyt nyrkkeilyn ystävien kovia odotuksia. Alemman raskaansarjan kahdeksan miehen turnauksen loppuottelu ei kuitenkaan tarjonnut aivan odotetun kaltaista huipputasaista taistoa, sillä turnaukseen ykkössijoitettuna lähtenyt Ukrainan Aleksandr Usyk ei jättänyt Venäjän Murat Gassieville lopulta juurikaan mahdollisuuksia.

Usyk otti ottelun komentoonsa ensi hetkistä alkaen jatkuvalla liikkeellä ja kovalla lyöntitiheydellä. Teknisesti taitava ukrainalainen nakutti takuuvarmasti kuluttavia osumia minuutista toiseen ja hallitsi ottelua täydet 12 erää. Viimeisen kongin kumahdettua kaikki arvostelutuomarit julistivat Usykin mestariksi selvin pistein (120-108, 119-109 ja 119-109).

Kotikehän ottelija Gassiev jäi aktiivisuudessa ja osumien volyymissä selvästi Usykin varjoon. Tyrmäysvoimastaan tunnettu Gassiev haki ottelun jokaisessa erässä kovia yksittäisiä osumia etenkin Usykin vartaloon, mutta tulokset jäivät laihoiksi loistavasti liikkuneen ukrainalaisen tanssahdellessa iskujen alta pois.

Kahdeksan miehen turnauksen voittajana Aleksandr Usyk ansaitsi paitsi historian ensimmäisen Muhammad Ali Trophyn nimiinsä, hän myös lunasti itselleen kaikkien neljän suuren ammattinyrkkeilyliiton mestaruusvyöt itselleen.

”Jokaisen neljän vyön ja Muhammada Ali Trophyn voittaminen on toteen käynyt unelma. Muhammad Ali on suurin idolini, joten tämä on suuri kunnia. Minä en ole supertähti, tähdet ovat taivaalla. Olen ihan tavallinen kaveri, joka tekee jotain hyvin”, Aleksandr Usyk tunnelmoi voittonsa jälkeen.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: World Boxing Super Series

Virkailija admin

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *