Edis Tatli saa uuden haastajan Savonlinnan EM-otteluun

Edis Tatli ei aio luopua tittelistään. Kuva: Jani Mesikämmen

Kotimaisen ammattinyrkkeilyn syyssesongin avaa jo perinteeksi muodostunut Olavinlinnan kovatasoinen ilta. Täläl kertaa Savonlinnassa nähdään myös arvo-ottelu, sillä illan pääottelussa 11. elokuuta Edis Tatli puolustaa kevytsarjan Euroopan mestaruuttaan. Tatlin alkuperäinen haastaja Marvin Petit on kuitenkin vetäytynyt ottelusta loukkaantumisen vuoksi.

Suomalaismestarin uudeksi vastustajaksi on kiinnitetty tappioton espanjalainen Franl Urquiga. Haastajalla on ammattilaisena tilillään puhdas 12 ottelun voittosaldo. Perulaissyntyistä Urquigaa luonnehditaan tyyliltään taitavasti liikkuvaksi ja monipuolisia iskuyhdistelmiä viljeleväksi nyrkkeilijäksi.

Ammattilaisurallaan 30 voittoa napannut ja kaksi tappiota kärsinyt Tatli valloitti joulukuussa takaisin vuosi sitten kiistanalaisella pistetuomiolla menettämänsä EM-tittelin. Tatli murjoi uusintaottelussa Francesco Paterasta pistevoiton, joka ei tällä kertaa jättänyt minkäänlaista epäselvyyttä taiston voittajasta. Tatlia ei vastustajan vaihtuminen viime vaiheissa suuremmin hetkauta.

“Olen parhaillaan kovassa harjoittelurytmissä ja minulle on periaatteessa ihan sama, kuka vastaan asettuu. Aion jatkaa siitä, mihin joulukuussa Francesco Pateraa vastaan jäin. Espanjalaisen on syytä olla kunnossa”, Tatli linjaa.

Boxing Night Olavinlinnan muissa ammattilaiskoitoksissa nähdään Robert Helenius, Oskari Metz, Jose Sanchez ja Nourdeen Toure. Ammattinyrkkeilijöiden lisäsi kehässä nähdään suomalaiset olympiatyylin nyrkkeilijät Krenar Aliu, Ilari Kujala, Arslan Khataev ja Muhammad Abdiralsoon.

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *