Tallinnan KOK 89-iltamien tulokset

Suomesta lähti erittäin runsaslukuinen delegaatio Tallinnassa järjestettäviin King of Kings 89-iltamiin. Alla tuloksia sinivalkoisin silmin katsottuna.

Ensimmäisenä suomalaisena tulessa ollut Lasse Strömberg kukisti ukrainalaisen Anatolii Cordobain tuomareiden yksimielisellä päätöksellä. Ottelu käytiin ns. MMA Bushido säännöillä, eli hyvin lähellä IMMAF-sääntöjä 3x3min erin.

Lasse hallitsi matsia ihan täysin pystyssä, matossa ja pystypainissa, mutta 3. erässä meinasi käydä vahinko kun ukrainalainen osui terävästi lyönnillä.

Seuraavana kotimaisena taistelijana kehään nousi Omar Tugarev. Tugarev kärsi yksimielisen tappion Sergei Strinzaa (EST) vastaan.
Matsi käytiin pääosin matossa ja Strinza hallitsi sitä lähes koko ajan. Erät 2 ja 3 selviytymiskamppailua.

Vapaaottelun jälkeen siirryttiinkin sitten potkunyrkkeilyn puolelle, jotka käydään K-1 säännöin, jossa yksittäiset polvipotkut clinchistä on sallittuja.

Ensimmäisen vuorossa oli naiset sarjassa -61 kg: Miina Sirkeoja vs. Maarja Okva (EST).
Kolmen täyden erän jälkeen Miina vei ottelun nimiinsä tuomareiden yksimielisellä päätöksellä. Miina otteli aggressiivisesti ja hallitsi matsia selvästi lyönneillä ja polvipotkuilla.

Seuraava ottelu käytiin sarjassa miehet alle -71 kg: Kristoffer Bjorkskog vs. Dovydas Rimkus (LTU).
Vauhdikkaan ottelun jälkeen Rimkus’n käsi nostettiin voiton merkiksi 3. erän tyrmäyksellä, ajassa 2.54. Krasti hallitsi matsia kunnes 6 sekuntia ennen viimeistä gongia liettualainen nosti potkun päähän ja suomalaiselta sammuivat valot.

Suomalaisten ottelijoiden illan päätti ottelu, miehet alle -71 kg: Oskari Holmberg vs. Ott Remmer (EST).
Remmer’n nimi kirjataan virallisiin papereihin voittajana. Voitto tuli 2. erän tyrmäyksellä, ajassa 1:40. Oskari lyötiin sekaisin heti alussa, eikä päässyt ollenkaan mukaan matsiin, kun Remmer painoi päälle lyönneillä ja alapotkuilla.

Suomalaisittain mielenkiintoinen koitos oli myös illan pääottelu, -85 kg Interim World Title: Maxim Vorovski (EST) vs. Andreas Iversen (NOR), koska tämän ottelun voittaja kohtaa seuraavaksi turkulaisen kivinyrkin, Turku Muay Thai’ta edustavan Daniel ”The Finnisher” Forsbergin.

Ottelu oteltiin täyteen aikaan ja mestariksi kruunattiin Vorovski, joka kukisti Iversenin tuomareiden yksimielisellä päätöksellä. Vorovski vei todella tasokkaan matsin nimiinsä lyöntisarjoillaan puolietäisyydeltä.

Kuva: King of Kings
Teksti: Antti Sariola ja Teemu Siikarla