Makwan Amirkhani kohtaa Edson Barbozan tappelusaarella

Suomalaisen vapaaottelun kirkkain tähti Makwan Amirkhani (16-4-0) ottelee lyhyellä varoitusajalla Edson Barbozaa (20-9-0) vastaan Abu Dhabissa. Kamppailu käydään 10. lokakuuta Yas-saarella eli tuttavallisemmin tappelusaarella.

Makwan Amirkhani pyrkii murtautumaan höyhensarjan kärkikymmenikköön. Kuva: Jani Mesikämmen

Amirkhani korvaa ottelussa Sodiq Yusuffin. Brasilialainen Barboza on otellut pääosan urastaan kevytsarjassa, mutta hän pudotti viime ottelussaan höyhensarjaan. Barboza hävisi kamppailun Dan Igelle niukalla hajaäänituomiolla. Kuudesta viime ottelustaan Barboza on hävinnyt peräti viisi, mutta tappiot ovat tulleet kevytsarjan parhaimmistolle.

Tyrmäysvoimainen Barboza on toistaiseksi Amirkhanin nimekkäin vastustaja. Lukuisista tappioista huolimatta brasilialainen on edelleen todella vaarallinen pystyottelija, joka tunnetaan rajuista potkuistaan.

Amirkhani voitti viime ottelussaan skotlantilaisen Danny Henryn kuristuksella. 10. lokakuuta iskettävän UFC-illan pääottelussa kohtaavat kääpiösarjassa ottelevat Marloen Moraes ja Cory Sandhagen.

Teksti: Markus Lukkarinen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …