UFC Fight Night 170 Brasilia – seuraa näitä nimiä

UFC Fight Night 170 otellaan tulevana viikonloppuna Brasiliassa. Tästä artikkelista löydät mielenkiintoiset nimet, joita seurata.

Johnny Walker UFC Fight Night 170
UFC Fight Night 170 tarjoilee maukkaita nimiä. Johnny Walker on yksi niistä. Kuva: Jani Mesikämmen

Brasilian otteluillan pääkortilta löytyy monta mielenkiintoista kamppailijaa, mutta katsotaanpa aluksi aivan kortin alkupäähän, josta heti kärkeen löytyy ruotsalaisväriä.

28-vuotias Bea Malecki (3-0-0) on melko vaatimattomasta vapaaottelurekordistaan huolimatta kokenut kamppailija. Ruotsalainen on thainyrkkeilyn maailmanmestari ja luonnollisesti pystyottelu on hänen vahvin osa-alueensa. Vastaansa Malecki saa Veronica Macedon (6-3-1) Venetsuelasta. Macedolle ottelun panos on erittäin suuri, sillä tämä on hänen viides UFC-ottelunsa ja aiemmasta neljästä ottelustaan hän on onnistunut ottamaan vain yhden voiton. Brasilialaisen jujutsun ruskeaa vyötä lanteillaan kantavan Macedon vahvuudet ovat matto-ottelun saralla. Helppoa saalista Maleckille ei ole brasilialaisen mollivoittoisesta UFC-rekordista huolimatta tulossa, sillä Macedon tappiot ovat tulleet vaikeista otteluista, muun muassa Andrea Leetä vastaan. Ottelun yksi avainkysymyksistä tulee ulottuvuudesta, jota tietojen mukaan Maleckille on siunaantunut kymmenen tuumaa Macedoa enemmän.

Rani Yahya (26-10-0) on monille suomalaisille tuttu nimi. Turun kivikasvo Tom Niinimäki otti uransa ainoaksi jääneen UFC-voiton juuri Yahyasta vuonna 2013. Sitä ennen ja useasti sen jälkeenkin brasilainen on lukottanut ja kuristanut vastustajiaan melko tiheällä frekvenssillä. Uransa 26:sta voitosta Yahya on ottanut 20 kuristuksella tai lukolla. Jujutsun ystäville Yahyan väkkärämäiset otteet ovat usein mieluista seurattavaa. Vastaansa 35-vuotias brasilialainen saa tällä kertaa Enrique Barzolan (16-5-1) Perusta, joka  voitti TUF Latin America 2 -kilpailun vuonna 2015.

Johnny Walker (17-4-0) on todellinen lahja vapaaottelun ystäville. Näyttävästä ottelutyylistään tutuksi tullut brasilialainen on jatkuva uhka häkissä – usein vastustajalleen, mutta joskus myös itselleen. Hänen liikkeitään on vaikea ennakoida ja se onkin ollut myrkkyä UFC:ssa hänen vastustajilleen. Walker lähtee otteluun poikkeuksellisesta asetelmasta, sillä hänen nousukiidossa ollut uransa koki pienen kolauksen viime marraskuussa, kun Corey Anderson moukaroi hänet keskeytyskuntoon. Walkerille tappio oli ensimmäinen laatuaan UFC:ssa. Brasilian illassa Walker kohtaa niin ikään tappio niskassaan paikalle saapuvan Nikita Krylovin (26-7-0), joka on UFC:n omissa kirjoissa haastajana (#12) kaksi pykälää Walkeria (#10) alempana.

Demian Maia (28-9-0) on ehdottomasti yksi UFC:n legendoista. Brasilialainen jujutsuvelho on urallaan kohdannut absoluuttisesti kirkkaimman kärjen ja osan niistä voittanutkin. Maian ottelulistasta löytyy voitot muun muassa Gunnar Nelsonista, Jorge Masvidalista, Carlos Conditista ja Chael Sonnenista. Tappiot ovat viime aikoina puolestaan tulleet Tyron Woodleylle, Colby Covingtonille ja Kamaru Usmanille.

42-vuotias on edelleen äärimmäisen vakava uhka kenelle tahansa, sillä yksikin virhe voi johtaa siihen, että Maia kiipeää selkään ja kuristaa vastustajansa unille. Tällä kertaa Maia saa vastaansa Gilbert Burnsin (17-3-0), joka on myös yksi parhaista jujutsutaitureista UFC:n palkkalistoilla. Burns on Maiaa yhdeksän vuotta nuorempi ja on viime vuoden aikana otellut kolmesti UFC:ssa lukuisten grappling-otteluiden lisäksi. Molemmat ottelijat ovat hyvässä voittoputkessa ja parhaimmillaan tässä ottelussa nähdään maailmanluokan jujutsua. Ikävä uhkakuva on tosin myös se, että ottelijat nollaavat toistensa matto-osaamisen ja ottelusta tulee melko passiivinen.

Artikkelia kirjoittaessa suurin uhka UFC Fight Night 170 -illalle on koronaviruksen mahdollisesti aiheuttama tapahtuman peruuntuminen. Toivottavasti tähän ratkaisuun ei ole tarvetta.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …