UFC-ennakko: Anderson vs. Blachowicz 2

Kuka on Jon Jonesin seuraava haastaja? Vastaus kysymykseen saadaan mahdollisesti jo tulevana lauantaina.

Corey Anderson hamuaa kohti mestaruusottelua. Kuva. Jani Mesikämmen.

Viikonloppuna isketään pienen mittakaavan UFC-iltama Yhdysvaltain Rio Ranchossa. Häkissä nähdään niukasti tähtinimiä, mutta pääottelussa on suuret panokset. Corey Andersonin (kuvassa yllä) ja Jan Blachowiczin välisen kamppailun voittaja kampeaa itsensä kevyen raskaansarjan tittelikahinoihin.

Corey Anderson vs Jan Blachowicz

Kolmekymppinen Anderson (13-4-0) on juuri nyt uransa huipulla. Tylsäksi moitittu ottelija tyrmäsi viime mittelössään tylysti kovassa nosteessa olleen Johnny Walkerin. 36-vuotias Blachowicz (25-8-0) on samankaltaisessa tilanteessa kuin vastustajansa. Puolalainen on iskenyt kuusi voittoa seitsemästä edellisestä mittelöstään. Etenkin keskeytysvoitto Luke Rockholdista oli väkevä työnäyte.

Anderson ja Blachowicz kohtaavat toista kertaa urallaan. Reilut neljä vuotta sitten voittajaksi selviytyi Anderson. Amerikkalainen on ennakkosuosikki tälläkin kertaa, eikä syyttä. Andersonin pystyotteleminen on kehittynyt vuosi vuodelta, mutta hänen suurin vahvuutensa on väkevä mattopaini. Viisieräisessä mittelössä kestävyys ja painitaidot korostuvat entisestään. Anderson painii Blachowiczista pistevoiton.

Diego Sanchez vs Michel Pereira

Kaiken nähnyt ja kokenut konkari Sanchez (29-12-0) pääsee kotikonnuillaan illan toiseen päämatsiin. 38-vuotiaan Sanchezin iltapuhteesta tulee tuskainen, sillä Pereira (23-10-0) on rujon väkivaltainen pystyottelija. Jos Sanchez ei pysty viemään 12 vuotta nuorempaa vastustajaansa pikavauhtia mattoon, hänen valonsa sammuvat jo ensimmäisessä erässä.

Sanchezin ainoa mahdollisuus voittoon piilee mattopainissa. Väsytystaktiikalla pistevoitto on mahdollinen, mutta lyön rahani kiinni Pereiran nopeaan keskeytysvoittoon.

Lando Vannatan esiintyminen tarjoaa takuuvarmaa viihdettä yleisölle. Kuva: Jani Mesikämmen.

Lando Vannata vs Yancy Medeiros

Yksi illan odotetuimmista kamppailuista on Vannatan (10-4-2, kuvassa yllä) ja Medeirosin (15-6-0) välinen pystymylly. Kummankin herran itsesuojeluvaisto unohtuu, kun häkin ovi sulkeutuu. Vannata viljelee näyttäviä pystytekniikoita, Medeiros pyrkii lähietäisyydelle ja yrittää imeä vastustajan elinvoiman isku kerrallaan.

Tasainen kamppailu ratkeaa siihen, onnistuuko Vannata vahingoittamaan Medeirosia riittävästi kamppailun alkupuolella. Jos Medeiros pääsee rytmiinsä, hän hyydyttää Vannatan kovemmalla kunnollaan. Povaan Medeirosille seitinohutta pistevoittoa.

Teksti: Markus Lukkarinen
Kuvat: Jani Mesikämmen

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …