Virallinen lista: Aleksi MMA Ranking 2019

Virallinen Lista on kiistämätön Totuus mistä tahansa kamppailulajeihin liittyvästä – tai liittymättömästä – asiasta, ilmiöstä tai henkilöjoukosta. Vuodesta toiseen suomalaisessa vapaaottelussa hekumoidaan yhdestä nimestä. Sukunimi saattaa vaihdella, mutta Aleksi pysyy. Nyt onkin taas aika pistää Aleksit järjestykseen. Hyvät naiset ja herrat: Vuoden 2019 Aleksi MMA -ranking.

Aleksi Mäntykivi Cage 46
Aleksi Mäntykivi. Kuva: Jarno Nurminen

Mennyt vuosi on aleksillisesti ollut melko laiha ja jopa suloisen kitkerä. Alekseja on nähty ammattilaiskehissä vain kolme. Menestystä on toki tullut, mutta niin myös takaiskuja. Putkosen Aleksista ei ole kuulunut mitään eikä uusia Alekseja ole näkynyt. Yksi lupaavimmista Alekseista, Aleksi Lukkarinen, on ollut telakalla koko vuoden. Jotain hyvää Aleksin vuoteen mahtui: nuorukainen sai mustan vyön brasilialaisessa jujutsussa. Aleksi Lukkarinen on nuori ja lupaava. Nyt pitää vain toivoa, että hän pääsee näyttämään tämän ensi vuonna. Mitä tulee ensi vuoteen, toivottavasti silloin nähdään myös lupaava comeback, sillä Kaikkien Aikojen Paras Aleksi Nurminen enteilevästi toivoi Facebookissa pääsevänsä Cage häkkiin ensi vuoden puolella.

3. Aleksi Savolainen

Aleksi Savolainen. Kuva: Jarno Nurminen.

Ei kai ole väärin sanoa, että urheilullisesti Savolaisen vuosi 2019 meni huonosti. Savolainen otteli vuoden aikana kaksi kertaa, helmikuussa Cage 46:ssa ja syyskuussa Carelia Fight 15:ssä, molemmissa otteluissa tuloksena oli tko/ko-tappiomerkintä. Carelia Fightin jälkeen Savolaiselta tulikin Facebookkiin pitkä pohdinta lopettamisesta tai jatkamisesta.

2. Aleksi Mäntykivi

Aleksi Mäntykivi
Aleksi Mäntykivi taas. Kuva: Jarno Nurminen.

Aleksi Mäntykiven vuosi alkoi ratkiriemukkaasti, myös fanien kannalta. Ulkomailla paljon otellut ja sinne ottelusopimuksiakin solminut Mäntykivi nähtiin kahdesti kotimaisessa Cagessa ottelemassa. Tuloksena oli kaksi näyttävää tyrmäysvoittoa, eka jalasta ja toka leuasta. Ihan highlight kamaa. Siksi into olikin kaikilla kova, kun Aleksi lähti lokakuussa Liverpooliin Cage Warriorsiin. Valitettavasti vastustaja Mason Jones pisti pedaalin pohjaan ja Mäntykivi ajautui vastaantulijoiden kaistalle. Tuloksena oli selkeä tappio tuomariäänin. Nooh, sattuuhan näitä. Toivottavasti ensi kerralla saadaan taas kamaa omaan highlight-pätkään.

1. Aleksi Toivonen

Cage 43 - 2018
Aleksi Toivonen.
Kuva: Teemu Siikarla

Toivosen Aleksi teki jotain mistä yleisesti on vain puhuttu tyyliin ”näin pitäis tehä”: Aleksi muutti ulkomaille treenaamaan huippusalille. Tarkalleen ottaen Singaporeen treenaamaan Evolve MMA salille. Tämä kaikki oli tietenkin tulosta osallistumisesta RealityTV-tyyliin tehtyyn Evolve MMA:n try outiin. Tästä kaikesta seurasi myös sopimus ONE Championships -promootion kanssa. Debyytti kyseisessä promootiossa koitti heinäkuussa ja tuloksena oli näyttävä ensimmäisen erän kuristusvoitto japanilaisesta Akihiro Fujisawasta. Valitettavasti ottelu jäi myös vuoden ainoaksi, sillä polvivamma ajoi Toivosen sairastuvalle loppuvuodeksi.

Teksti: Matti Hivonen
Kuvat: Jarno Nurminen & Teemu Siikarla

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

Virallinen Lista: TOP5 absurdeimmat MMA-matsit

Virallinen Lista on kiistämätön Totuus mistä tahansa kamppailulajeihin liittyvästä – tai liittymättömästä – asiasta, ilmiöstä …