Chamia Chabbille voitto Cage 49 -illassa

Chamia Chabbille Cage 49 -ilta toi mukanaan ammattilaisuran toisen voiton. Voitto oli erityisen merkityksellinen, sillä se oli ensimmäinen laatuaan suomalaisyleisön edessä.

Chamia Chabbille - Cage 49
Chamia Chabbille Eva Dourthen tarjoama vastus oli juuri sopiva. Kuva: Jarno Nurminen

Ranskasta Helsinkiin matkannut Eva Dourthe (4-2-0) tarjosi Chabbille hyvä vastuksen Kulttuuritalolla Cage 49 -illan avausottelussa. Judotaustainen Dourthe ei kuitenkaan kestänyt suomalaisottelijan aiempaa aloitteellisemman pystyottelun kyydissä, vaan joutui haluamaansa useammin Chabbin lyöntien kohteeksi.

Chabbi otteli järkevästi etäisyydeltä eikä ajautunut liian usein lähietäisyydelle judotaustaisen ranskattaren kanssa. Pystyottelussa molemmat ottelijat saivat perille painavia osumia, mutta Chabbi osui useammin ja vakuutti arvostelutuomarit paremmuudestaan ottelun aikana. Kolmannessa erässä Dourthe yllätti Chabbin pystyssä ja heti perään alasviennillä, mutta ottelua seuranneille Kamppailuviraston edustajille oli selvää, että tämä ei riittäisi siivittämään ranskalaista voittoon. Chabbin uraa tiiviisti seuranneena hänen otteistaan jäi päällimmäisenä mieleen aiempaa aktviivisempi ja aloitteellisempi pystyotteleminen. Kehityssuunta näyttää hyvältä ja toivottavasti jatkossa nähdäänkin entistä enemmän rohkeaa pystyottelemista.

Tarkemman kuvauksen tämän sekä illan muiden otteluiden tapahtumista löydät tästä raportista häkin laidalta.

Kamppailuvirasto jututti Chabbia tuoreeltaan ottelun jälkeen. Ensi vuodelle saattaa olla luvassa uutta ottelua Suomessa, jos kaikki etenee ”Chabbinaattorin” toiveiden mukaisesti – joka tapauksessa Chabbi haluaa pysyä aktiivisena ja päästä ottelemaan jo pian uudestaan.

Teksti ja haastattelu: Jyrki Nurminen

Kuva ja video: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …