Conor McGregor tekee paluun UFC-häkkiin

Vapaaottelumaailman kiistatta suurin nimi, Conor McGregor, tekee paluun UFC-häkkiin.

Conor McGregor
Conor McGregor palaa työmaalle tammikuussa. Kuva: Jani Mesikämmen.

Conor McGregor (21-4-0) palaa vapaaotteluhäkkiin 18. tammikuuta. Pitkäksi venyneeltä ja yksityiselämän sekoilujen varjostamalta tauolta paluunsa tekevä irlantilainen kohtaa tammikuussa yhden UFC:n legendaarisimmista työmyyristä, Donald ”Cowboy” Cerronen (36-13-0). Ottelun huhutaan tapahtuvan välisarjassa (77,1kg/170lb), jossa McGregor on otellut vain kahdesti aiemmin. Tuolloin Nate Diazia vastaan käydyissä otteluissa tulokseksi jäi yksi voitto ja yksi tappio.

Toisin kuin McGregor, Cerrone on tavoilleen uskollisena otellut hyvin aktiivisesti kuluneen vuoden aikana. Cerrone  on nähty häkissä tänä vuonna neljä kertaa saldolla kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Huomionarvoista on, että tappiot ovat tulleet kivikoville kärkiottelijoille Justin Gaethjelle ja Tony Fergusonille.

Ottelu herättää painoluokan lisäksi myös paljon muita kysymyksiä. Miten McGregorin tauko vaikuttaa suoritukseen erittäin rutinoitunutta ja aktiivisesti ottelevaa Cerronea vastaan? Mitä voitto kummallekin herralle tarkottaisi? Onko paluu vain yhden ottelun mittainen? Nähdäänkö otteluun valmistautuvan McGregorin sekoilevan siviilielämän puolella vai onko fokus nyt oleellisessa?

Varmaa on vain kaksi seikkaa. Ottelu tulee olemaan pitkästä aikaa kiinnostavin tapahtuma vapaaottelumaailmassa ja siksi kaiken mediahuomion keskipiste. Lisäksi Cerrone saa vihdoin ansaitsemansa ison tilipäivän, kävi ottelussa miten tahansa.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jani Mesikämmen

 

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …