Daniel Forsberg valmiina tiukkaan tittelitaistoon – ”Taktiikka on hyvin suunniteltu”

Turku Muay Thain kovanyrkki Daniel Forsberg puolustaa King of Kings -organisaation MM-titteliään sunnuntaina Latvian Riiassa järjestettävän King of Kings 81 -potkunyrkkeilytapahtuman pääottelussa. Vastaansa viisieräiseen kamppailuun hän saa organisaation hallitsevan euroopanmestarin, Latvian Jurijs Orlovsin.

Kaksikko on kohdannut jo kerran aiemmin elokuussa 2018, Mõisaküla Fight -tapahtumassa Virossa aivan Latvian rajalla. Tuolloin ottelu päättyi hieman kyseenalaisesti tasan kolmen erän jälkeen ja tuloksena oli lisäerä, jonka Forsberg vei nimiinsä suvereenisti ja kuittasi siten pistevoiton. Forsbergin ja Orlovsin edellisen ottelun voit katsoa tästä.

Tappion jälkeen vasta 21-vuotias Orlovs on ollut nousukiidossa. Hän on reilussa vuodessa voittanut useita kokeneita ottelijoita ja noussut organisaation EM-tittelin haltijaksi. Huonosti ei ole mennyt Forsbergillakaan, turkulainen on kulkenut voitosta voittoon ja hän iski toukokuussa itsensä King of Kingsin maailmanmestariksi kukistamalla Orlovsin tiimikaverin Raimonds Aukstikalnisin.

Vaikka molemmat ovat nousevia ottelijoita, Orlovs on kaksikosta nuorempi, joten uusintaottelusta voi odottaa tiukkaa kamppailua. Myös Forsberg itse tiedostaa tilanteen.

”Jurijs on ansainnut tittelimatsin. Hän on nuori ja taitava taistelija, joten Riiassa on edessä tosi kova matsi”, turkulainen ennakoi.

Orlovs on Forsbergia lähes 10 senttiä pidempi, mikä tekee erityisesti hänen korkealle nousevista polvipotkuistaan pelottavan aseen, jolla hän kykenee lopettamaan otteluita. Forsbergin perinteinen vahvuus on hänen kova iskuvoimansa, jolla hän edellisessä kohtaamisessa saikin prässättyä Orlovsin hankaliin tilanteisiin köysiä vasten. Myös vasenkätisen turkulaisen kovat takajalan potkut aiheuttavat usein ongelmia vastustajille.

Luvassa onkin mielenkiintoinen täysin erilaisten tyylien kohtaaminen, mikä on tiedostettu myös Turku Muay Thain valmennusportaassa.

”Orlovsin vahvuudet ovat hyvin tiedossa ja niitä silmällä pitäen Danielin taktiikka otteluun on hyvin suunniteltu”, kertoo Forsbergin mukana Riiaan matkaava Timo Tamminen.

King of Kings 81 -tapahtuma lähetetään suorana 24.11. klo 19.00 alkaen osoitteessa www.kokfights.tv.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: King of Kings

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …