Suomi kokeneella joukkueella thainyrkkeilyn EM-kisoihin

Thainyrkkeilyn euroopanmestaruuskilpailut isketään Valko-Venäjän Minskissä 3.–11. marraskuuta. Suomesta kisoihin lähtee viiden ottelijan joukkue.

Pok Jääskeläinen
Pok Jääskeläinen hakee jälleen menestystä arvokisakehästä. Kuva: Teemu Siikarla.

Miesten edustuksesta vastaavat Lasse Järvinen alle 60-kiloisissa ja Pok Jääskeläinen, joka yrittää nyt uudestaan pudottaa painonsa alle 63,5 kilon rajan. Naisten puolella Suomea edustavat Satu Mykkänen (-45 kg), Riikka Järvenpää (-63,5 kg) ja tuplamaailmanmestari Anne Rantanen alle 71-kiloisissa.

”Suomelta lähtee kokenut joukkue Minskin kisoihin. Kaikilla urheilijoilla on kokemusta kansainvälisistä turnauksista ja arvokisoista, joten joukkueella on hyvät mahdollisuudet”, arvioi valmentajana Minskiin lähtevä Jarno Laitinen.

Iskukyvylle on tarvetta, koska EM-kilpailuissa on luovuttu takavuosien B-sarjasta ja kaikki suomalaiset kilpailevat Euroopan kärkinimiä vastaan. Sarjat eivät ole kooltaan valtavia vaan suomalaisten painoluokissa on vain 4–8 ottelijaa. Varsinkin Itä-Euroopan ottelijoiden taso on kuitenkin kivikova, eikä helppoja matseja ole luvassa suomalaisille edes alkukierroksilla.

Kamppailu-urheilu on Valko-Venäjälläkin arvossaan ja maa panostaa voimakkaasti niin ammattimaisesti harjoitteleviin maajoukkueurheilijoihinsa kuin kisajärjestelyihinkin.

”Valko-Venäjä satsaa kotikisoihin voimakkaasti ja odotamme heiltä isoa ja vahvaa joukkuetta. Kisat järjestetään Minskin Urheilupalatsissa, jossa järjestettiin MM-kisat pari vuotta sitten. Kisapaikka on toimiva ja siellä on hyvä tunnelma. Paikka on kuin Helsingin jäähallin ja kisahallin risteytys”, Jarno Laitinen taustoittaa.

Paitsi EM-mitaleja, kisoista on menestyjille luvassa myös ranking-pisteitä, joilla on mahdollisuus raivata tietä vuoden 2021 World Gamesiin. Kilpailuista lähetetään striimi thainyrkkeilyn maailmanliitto IFMA:n sivuilla.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …