Chamia Chabbi hakee kovaa voittoa Cage 49 -illassa

Chamia Chabbi (1-1-0) ottelee ensimmäista kertaa ammattilaisena Suomen maaperällä. Chabbi lupaa ottelusta väkivahvaa viihdettä kamppailukansalle.

Chamia Chabbi
Suomessa oteltaessa mattolyännit ovat sallittuja ja tässä tapauksessa jopa todennäköisiä. Chabbi aikoo hyödyntää osaamistaan ranskalaisen kustannuksella. Kuva: Jarno Nurminen

Chamia ”The Chabbinator” Chabbilla on kana kynittävänä fransmannien kanssa. Tuota kaunaa on valmistauduttu maksamaan korkojen kera, kun häkki sulkeutuu Helsingin Kulttuuritalolla Cage 49 -illan avaavassa ottelussa. Tällä kertaa ammattilaissäännöissä ei nähdä kummallisia rajoituksia, kuten viimeksi kun Chabbi kohtasi paikallisen ottelijan (Stephanie Page 5-1-0) Pariisissa maaliskuussa.  Marraskuun 30. päivä vastakkaiseen kulmaan astelee judotaustainen ranskalainen, Eva Dourthe. Kamppailuvirasto avasi yhteyden Tampereelle ja kyseli Chabbin kuulumiset, kun otteluun on aikaa noin kuukausi.

Ottelet Cage 49 -tapahtumassa marraskuun lopussa. Milloin sait tietää ottelusta ja kuinka ottelutarjous sinulle esitettiin?

”Meillä on ollut Jukan (toim. huom. Paananen) kanssa jo vuosi sitten ensimmäisen matsin jälkeen puhetta, että yritetään päästä jollekin tulevan vuoden Cage- kortille. Mies on sanojensa mittainen ja elokuussa lyötiin Onen kanssa päivämäärä lukkoon.”

Ottelet ensimmäistä kertaa Suomessa ammattilaisurallasi. Millaisin ajatuksin suuntaat Kulttuuritalolla häkkiin punaisen kulman ottelijana?

”Suomessa olen otellut viimeksi pari vuotta sitten amatöörinä ja on kieltämättä aika jännittävää päästä pitkästä aikaa kotiyleisön eteen fiilistelemään. Kovin moni mimmi ei ole Kulttuuritalon häkkiin päässyt näyttämään taitojaan ja se luo itselleni (tai luon itse itselleni) hieman enemmän suorituspaineita, mutta kuitenkin hyvällä tavalla. Koen tämän olevan hyvä hetki näyttää, että me naisetkin voimme tarjota hyvää kamppailuviihdettä suomalaiselle urheiluyleisölle. Pidetään siis lippu korkealla ja annetaan parasta.”

Tuleva vastustajasi Eva Dourthe (4-2-0) on aiemmin kilpaillut muun muassa rugbyssa ja judossa. Mitä odotat häneltä vapaaottelijana, kun häkin ovi sulkeutuu?

”Dourthe vaikuttaa vahvalta ja monipuoliselta ottelijalta, joka on mielestäni hyvä asia ja siksi odotankin tätä matsia innolla. Nyt on vastassa ”ihan oikea vapaaottelija”, joka ei pelkästään lyö ja potki, vaan myös painii. Varmasti viihdyttävä ottelu tulossa.”

Ranskalainen on sinua selvästi kokeneempi ammattilaisena. Missä näet olevasi häntä edellä, eli kuinka aiot ottelun voittaa?

”Evan vahvuuksia on selkeästi kova kunto ja vahva grindaus. Tästä matsista tulee ennen kaikkea testi otteluälykkyydestä ja taistelu siitä, kummalla on kovempi kunto. Kuntopuolesta on pidetty hyvää huolta ja vanhana (mielikuvitus)shakinpelaajana sanoisin, että taito siirrellä pelinappuloita on itselläni parempi.”

Edellinen ottelusi käytiin Ranskan maaperällä. Tuolloin harmittelit mattolyöntien puuttumista ottelusta, koska ne on Ranskassa kielletty. Aiotko tällä kertaa antaa nyrkkien puhua tilaisuuden tullen ja samalla ottaa revanssin?

”Tilannehan on se, että ainuttakaan ranskatarta en ole vielä vapaaottelu-urani aikana voittanut ja se hiertää vähän mieltä. Ehkä kolmas kerta toden sanoo. Viime kerralla erikoiset säännöt sekoitti omaa pelipäätä, mutta vastus oli kuitenkin täysin voitettavissa. Nyt ollaan omalla vahvuusalueella, joten eiköhän oteta siitä kaikki ilo irti.”

Miten valmistautuminen otteluun on sujunut?

”Nyt on valmistautuminen mennyt niin hyvin, että olen itsekin ihmetellyt muutamaan otteeseen, kuinka hyvällä mallilla kaikki on ollut ensimmäisistä viikoista lähtien. Oma elämäntilanne on nyt aiempiin valmistautumisiin verrattuna ollut henkisesti huomattavasti stressittömämpi, joka on vaikuttanut yleiseen jaksamiseen ja hyvinvointiin merkittävästi. Tällaista Chamiaa, mitä nyt ollaan rakennettu ei olla vielä ennen nähtykään. Toivottavasti saadaan se näkymään myös matsissa. ”

Teidän ottelunne avaa Cage 49 -illan. Millaisen näytöksen uskallat luvata maksavalle yleisölle?

”Eiköhän me Dourthen kanssa laiteta viihdyttävä ja tapahtumarikas ottelu pystyyn. Lämmitetään yleisö valmiiksi”

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …