Ken on kovin 67-kiloinen? Jääskeläinen ja Björkskog iskevät yhteen maukkaassa uusintaottelussa

Syksyn puhutuin kotimainen thainyrkkeilykohtaaminen nähdään Lahden Total Fight Night IV -illassa, kun Combat Academy of Finlandin Pok Jääskeläinen ja Helsinki Thaiboxing Clubin Kristoffer Björkskogin kohtaavat maukkaassa uusintaottelussa.

Pok Jääskeläinen
Pok Jääskeläinen saa tutun haastajan Lahdessa. Kuva: Teemu Siikarla.

Pok Jääskeläinen on jo vuosia ollut thainyrkkeilyn alle 67 kilon sarjan valtias Suomessa, mutta hän joutui helmikuisessa SM-finaalissa yllättävän tiukoille kovaa nousua tekevän Björkskogin kanssa. Nyt ottelu käydään ammattilaissäännöillä ja sen suunniteltu kesto on kolme kolmen minuutin erää.

Jääskeläisen kokemus oli alkuvuodesta liikaa nuoremmalle kilpakumppanille, mutta sen jälkeen Björkskog on takonut otteluistaan pelkkiä voittoja. Huonosti ei tosin ole mennyt Jääskeläiselläkään, vaan tilillä on myös useita voittoja ja ainoa tappio on tullut moninkertaiselle maailmanmestarille, Valko-Venäjän Dzmitry Varatsille.

Total Fight Nightin promoottori Hannu Vappula haistoi mehukkaan uusinnan paikan ja kiinnitti ottelijat kortille.

”Olen todella onnellinen, että kykenemme tarjoamaan yleisölle tämän matsin. Vastakkain ovat Suomen kaksi parasta alle 67 kilon sarjan thainyrkkeilijää ja ottelu on varmasti sellainen, että se puhuttelee yleisöä. Molemmat ottelijat pääsevät oikeuksiinsa thainyrkkeilysäännöillä. Se pitää vielä sanoa, että arvostan molempia ottelijoita suunnattomasti, koska he panostavat uraansa ja laittavat ”all in” thainyrkkeilyyn. Kohtaaminen vie varmasti molempia eteenpäin urallaan tuloksesta riippumatta”, Vappula kommentoi.

Ottelun merkityksen tiedostavat paitsi promoottori ja yleisö, myös ottelijat itse. Haastajan asemasta lähtevä Björkskog on varma mahdollisuuksistaan nousta tällä kertaa voittoon.

”Olen odottanut tätä helmikuusta lähtien. Viime matsi oli todella tasainen ja tiedän, että olen treenannnut sen jälkeen paremmin kuin vastustaja. Hieman harmittaa, ettei Pok suostunut viiden erän otteluun, mutta sehän osoittaa epävarmuutta häneltä. Olen todella itsevarma ja lähden otteluun hyvin mielin. Pok on taitava ottelija, mutta tiedän, että minulla on kaikki mahdollisuudet voittaa hänet sekä osoittaa kuka on Suomen paras 67-kiloinen ottelija.”

Kokenut Jääskeläinen tiedostaa haasteen kovuuden, mutta ei sitä hätkähdä, vaan kommentoi tilannetta hieman maltillisemmin.

”Odotan innolla tätä matsia, ”Krasti” on treenannut hyvin ja odotan innolla, pystyykö hän yllättämään mut tällä kertaa. Hyvä tapahtuma tulossa pitkästä aikaan Suomeen. Siellä tulee olemaan tosi hyvä meininki, Suomen kovimmat ottelijat linjoilla ja jaetaan kaksi ISKA-liiton maailmanmestaruutta. Kannattaa tulla näkemään Suomen kovimmat ottelijat livenä!”

Total Fight Night IV isketään Lahden Sibeliustalolla lauantaina 12. lokakuuta ja luvassa on sekä thainyrkkeilyä että vapaaottelua.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …