Virallinen Lista: TOP5 syyt katsoa UFC Kööpenhamina

Tulevana lauantaina otellaan UFC Kööpenhamina suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan. Virkailijoidemme tutkimusten pohjalta tarjoamme seuraavassa viisi syytä katsoa huipputason pohjoismaalainen kamppailutapahtuma suorana.

UFC Kööpenhamina
Hermansson vs. Cannonier tarjoaa huippukohtaamiseen lauantian huipennukseksi. Kuva: Jani Mesikämmen.

Jack Hermansson vs. Jared Cannonier

Illan pääottelussa on myös urheilullisesti merkittävin panos. Norjanruotsalainen Jack Hermansson (20-4-0) uskoo ottelevansa ensi vuoden puolella UFC:n keskisarjan mestaruudesta, mutta ensin on raivattava tieltä väkevä lihaskimppu Jared Cannonier (12-4-0). Sympaattinen ”The Joker” muuttaa ilmettään häkissä ja on viime otteluissaan antanut väkeviä näyttöjä raivatessaan tietä kohti painoluokan kärkikahinoita. Aiemmin jopa kahta painoluokkaa ylempänä otellut Cannonier ei kuitenkaan Hermanssonin myllytystä hätkähdä, vaan lähtee altavastaajan hämmentämään pakkaa painavilla iskuillaan.

Arvio: Väkivahva Cannonier pakottaa Hermanssonin paiskimaan töitä koko rahan edestä, mutta ei voi välttää selälleen päätymistä. Ennemmin tai myöhemmin Hermansson saa naulattua amerikkalaisen kanveesiin tiiviisti, eikä Cannonier selviä mattomöyhennyksestä täyteen aikaan. Lopetusvoitolle irtoaa myös pelattava kerroin. (Jani Mesikämmen)

Mark O. Madsen vs. Danilo Belluardo

Kauan odotettu olympiamitalisti Madsenin (8-0-0) UFC-debyytti. Madsen lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Italialainen Belluardo (12-4-0) on otellut UFC:n riveissä vain kerran häviten Joel Alvarezille toisessa erässä mattolyönnein. Vaikka Madsen otteleekin vasta 35-vuotiaana ensi kertaa UFC:ssa, Belluardo ei ole kohdannut koskaan lähellekään yhtä kokonaisvaltaisesti taitavaa ja kokenutta kamppailijaa kuin Madsen.

Arvio: Italialaisen alapotkut tai alasvientiyritykset eivät riitä, vaan hänen osansa on toimia Kööpenhaminan illan esipääottelussa tykinruokana. Madsen ottaa uransa merkittävimmän voiton ja tekee sen makeasti lopettamalla italialaisen pyristelyt kotiyleisönsä edessä giljotiinikuristuksella. (Jyrki Nurminen)

Gunnar Nelson vs. Gilbert Burns

Leveillä hartioillaan koko Islannin vapaaottelukansan toiveita kannatteleva Gunnar Nelson (17-4-1) saa vastaansa brasilialaisen Gilbert Burnsin (16-3-0). Molemmat ottelijat ovat äärimmäisen taitavia jujutsun saralla, eikä ulottuvuusetua ole kuin tuuman verran islantilaisen hyväksi. On hyvin mahdollista, että ottelu käydään pääosin matossa, jossa luvassa on varsinainen taidonnäyte molemmilta. Mikäli ottelua käydään pystyssä, avainasemassa ovat Nelsonin karatetaustasta johtuva hyvä etäisyydenhallinta ja nopea liike sekä Burnsin painavat osumat.

Arvio: Burns on hyvässä vireessä ja kolmen voiton putkessa. Nelsonilla puolestaan on ollut ylä- ja alamäkiä, joskin hän on kohdannut selvästi vaikeampia vastustajia viime aikoina kuin brasilialainen. Nelson on vihdoin löytänyt tarvittavat aseet huipulle pääsemiseksi ja siksi Kööpenhaminan illassa nähdään kuinka Nelson ensin nuijii Mjølnirillä taisteluhalut vastustajastaan ja lähettää lopulta hänet kuristamalla Valhallaan. (Jyrki Nurminen)

UFC Kööpenhamina
Gunnar Nelson on jälleen innoissaan päästessään tositoimiin. Kuva: Jani Mesikämmen.

Nicolas Dalby vs. Alex Oliveira

Nicolas Dalby (17-3-1) palaa parrasvaloihin kolmen vuoden tauon jälkeen. Masennuksen ja alkoholismin alhosta noussut tanskalainen ansaitsi paluulippunsa UFC-kehiin Cage Warrior -mestaruudella. Vastaansa Dalby saa kovaiskuisen Alex Oliveiran (19-7-1). Dalbylla on alla kolme voittoa, Oliveira puolestaan on kahden kamppailun tappioputkessa. Miesten urakäyrät näyttäisivät osoittavan eri suuntiin, mutta totuus ei ole yksinkertainen. Oliveira on kamppaillut UFC:n parhaimmistoa vastaan, kun Dalby on päihittänyt vaatimattomampia vastustajia.

Arvio: Kummatkin herrat viihtyvät pystyssä. Dalby on teknisesti sulavampi, atleettinen Oliveira ottelee ajoittain suorastaan holtittomasti. Dalbyn pitää olla parhaimmillaan, muuten hän jää fyysisemmän brasilialaisen jalkoihin. Kotiyleisön pettymykseksi Oliveira hurjastelee kamppailusta teknisen tyrmäysvoiton. (Markus Lukkarinen)

Giga Chikadze vs. Brandon Davis

Illan todellinen jokeri. Yhdysvalloissa asusteleva Chikadze (7-2-0) kävi kokeilemassa DWCS -iltamassa UFC-sopimuksen hankkimista, mutta päätyi kuristetuksi. Sen jälkeen hänellä on pikkukisoista kaksi voittoa olemattomista vastustajista. Nyt mies debytoi UFC:ssa Brandon Davisia (10-7-0) vastaan. Davisin kuuden ottelun mittaisella UFC-uralla on kertynyt kaksi voittoa ja kokeilemassa on käyty painoluokkaa alempanakin. Mielenkiintoisinta on nähdä, miksi päälle kolmekymppinen Chikadze pääsee lähes näytöittä UFC-häkkiin. Onko managerilla kenties joku “seksinauha” Sean Shelbysta, jolla hän kiristää matchmakeria?!

Arvio: Chikadze laittaa kaiken peliin heti ottelun ensimmäisellä minuutilla. Davis on kaksikosta kuitenkin huomattavasti meritoituneempi ottelija, joten amerikkalaiselle normaalisuorituksen pitäisi riittää selvään voittoon. (Jaakko Dahlbacka)

Miten katsoa UFC Kööpenhamina?

Yllä mainittujen otteluiden lisäksi koko UFC Kööpenhamina -kortti on mielenkiintoinen. Ottelukortin kokonaisuudessaan löydät täältä.

Iltaa voit seurata suorana Viaplayn kautta kello 18.00 alkaen.

Teksti: Jyrki Nurminen (toim.)
Kuvat: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …