Mäntykivi Cage Warriorsin pääotteluun – suomalaisen käsityön taidonnäyte

Suomalainen vientiteollisuus on jo vuosikymmeniä rahdannut tehokkaita koneita maailmalle. Mäntykivi on vientituote, jonka tilaaja tietää mitä tilatessaan saa; tarkkuutta, tuhovoimaa ja näyttäviä otteita.

Mäntykivi Cage 46
Mäntykivi hillityn ilahtuneena voiton otettuaan Cage 46:ssa. Kuva: Jarno Nurminen

” Eurooppalaisten pystyottelijoiden huippukohtaaminen.” Yksi maailman kovatasoisimmista vapaaotteluorganisaatioista, Cage Warriors,  kuvailee Walesin iltansa pääottelua monin superlatiivein eikä suotta. Ennakkoasetelmiltaan Aleksi Mäntykivi (13-5-0) vastaan Mason Jones (7-0-0) on juuri niin kutkuttavan jännittävä ja kovatasoinen ottelu kuin organisaatio lupaa. Todella kovassa vireessä oleva suomalainen lähtee vihollisen maaperälle ja saa vastaansa toistaiseksi voittamattoman Mason ”The Dragon” Jonesin.

Walesilainen on nuoresta iästään huolimatta erittäin kokenut ja monipuolinen kamppailija. Seitsemän voitetun ammattilaivapaaottelukamppailun lisäksi Jones on meritoitunut myös muilla osa-alueilla. Jonesilla on ruskea vyö brasilialaisesta jujutsusta, musta vyö judossa ja potkunyrkkeilyssä sekä tämän lisäksi 3-0 tilasto ammattilaisnyrkkeilijänä.

”Nuori ja nälkäinen kaveri, joka tulee kovalla prässillä päälle eikä paljoa peruuttele.” Näin suomalaisottelija arvioi tulevaa vastustajaansa, Mason Jonesia. Mitään ylimääräistä kunnioitusta walesilaisen eri väriset vyöt ja tilastot eivät suomalaisen kirjoissa kuitenkaan saa, vaan häkkiin lähdetään samalla suunnitelmalla kuin aina aiemminkin – aikomus on olla ”helvetin väkivaltainen”.

Kerroimme elokuussa, että Aleksi Mäntykivi on kiinnitetty 12. lokakuuta kamppailtavan Cage Warriors 108 -illan pääotteluun Walesiin. Nyt on miehen itsensä vuoro sanella millä reseptillä walesilainen lohikäärme nitistetään.

Teksti ja haastattelu: Jyrki Nurminen

Kuvaus ja editointi: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …