CAGE 48 – Kotimaisen vapaaottelun syyskausi käyntiin Helsingin Kulttuuritalolla

Kotimaan vapaaottelutapahtumat on perinteisesti polkaistu käyntiin Imatralla Carelia Fightin merkeissä, mutta tällä kertaa syyskauden ensimmäisen tapahtuman viittaa harteillaan sai kantaa CAGE 48. Käynnissä oleva viikonloppu on suomalaisittain muutenkin hyvin värikäs. MMA Imatran Maiju Suotama otteli perjantai-lauantai välisenä yönä Suomen aikaa Invicta FC:n Phoenix Rising 2 tapahtumassa häviten vastustajalleen tuomariäänin. Glenn Sparv taasen otti komean voiton tuomarikeskeytyksellä Kiinassa Rebel FC 9:ssä.  Teemu Packalen kohtasi Abu Dhabissa UFC 242-tapahtumassa saksalaisen Ottman Azaitarin häviten tälle ensimmäisessä erässä tyrmäyksellä ajassa 3:33.

CAGE 48 otteluanalyysit ja tulokset luettavissa alta jälleen reaaliajassa.

65,8kg Joel Arolainen vs. Bjarki Omarsson (ISL)

Illan avauskamppailussa RNC Sport Clubia edustava Joel Arolainen kohtasi islantilaisen Bjarki Omarssonin. Arolainen teki ammattilaisdebyyttinsä kevään CAGE 47-tapahtumassa.

Arolainen aloittaa väkevästi ja käy heti vastustajansa kimppuun ajaen tämän häkkiä vasten. Arolainen painostaa väkevästi, mutta erän puolivälissä islantilainen kääntää itsensä pois häkin vierestä. Arolainen yrittää hyökätä jalkoihin, mutta Omarsson puolustaa vahvasti ja saa hetkeksi kätensä Arolaisen kaulan ympärille vaarallisen näköisesti. Arolainen pääsee kuitenkin irti ja ottelu jatkuu pystypainina. Hetkeä myöhemmin vastaavanlaisessa tilanteessa Omarsson kierähtää Arolaisen selkään ja saa jälleen kuristuksen kiinni. Tällä kertaa ote on kova ja Arolaisen rimpuilu ei valitettavasti auta. Avausottelussa voitto vierailijalle.

Voittaja: Bjarki Omarsson, 1. erä 3:20, giljotiinikuristuksella.

61,2kg Tuomas Grönvall vs. Argen Maratbekov (KIR)

Illan toisessa ottelussa Primus Fight Teamia edustava Tuomas Grönvall kohtasi kirgisialaisen Argen Maratbekovin. Kirgisialainen on tilastojen valossa suomalaista kokeneempi ammattilaiskehissä. Kirgisialainen ottaa kehän hallintaan, mutta Grönvall ei lähde antaman periksi, vaan antaa kovan etukäden lyönnin. Noin kahden minuutin kohdalla Grönvall lähtee hakemaan alasvientiä hyökkäämällä jalkoihin, mutta kirgisialainen saa puolustettua ja lyö koukulla lujan näköisen osuman. Grönvall kuitenkin toipuu ja ottelu jatkuu pystypainina Maratbekovin roikkuessa Grönvallin selässä. Neljän minuutin kohdalla Grönvall kääntää itsensä hakemaan jalkalukkoa ja kääntää ottelua hieman jälleen itselleen. Erä on kuitenkin kirgisialaisen hallinnassa.

Grönvall yllättää vastustajansa parilla komealla perille menevällä yläpotkulla. Maratbekov saa osumista kuitenkin lisää virtaa ja lähtee painostamaan Grönvallia. Erän puolivälissä Grönvall lähtee hakemaan alasvientiä, mutta päätyy itse selälleen. Grönvall kuitenkin saa useita kovia kyynärpääiskuja perille ja pakottaa Maratbekovin ottamaan etäisyyttä. Erän loppu ei tarjoa ratkaisua, joten ottelu siirtyy kolmanteen erään.

Kirgisialainen hyökkää jalkoihin, mutta Grönvall saa tämän pään kainaloonsa. Ote on kova, mutta liukuu kuitenkin irti. Grönvall on pari erää perässä, joten ainut mahdollisuus voittoon on lyödä vastustaja ottelusta pihalle. Grönvall on kuitenkin väsyneen oloinen, eikä tee tarvittavia aloitteita. Maratbekov käyttää kohtalaisen hyvin tilanteet hyväkseen ja onnistuu puolustamaan vähäiset hyökkäykset onnistuneesti. Kirgiisi ei ole taidollisesti Grönvallia parempi, mutta kovempikuntoisena tämä napsii kohtalaisen helposti irtopisteet aktiivisempana ottelijana.

Voittaja: Argen Maratbekov, kaikin tuomariäänin.

65,8 Leonardo Casotti (BRA) vs. Alar Hutrov (EST)

Illan kolmanteen otteluun ei suomalaisväriä löytynyt, joten se käytiin kahden ulkomaalaisottelijan välillä. Vastakkain olivat virolainen Alar Hutrov ja brassi Leonardo Casotti. Hutrov aloittaa etukäden jabilla. Casotti vastaa hetken päästä kovalla lyöntisarjalla, jonka johdosta Hutrov päätyy hyökkäämään jalkoihin. Casotti osuu myös kovan yläpotkun Hutroviin, joka on selkeästi vielä hieman hämillään edellisestä tilanteesta. Casotti hyökkää hyppypolvella, joka ei osu täydellisesti, mutta päästää tämän niskan päälle. Erän viimeisen minuutin, Hutrov sitoo Casottin häkkiä vasten ja saa vielä aivan erän lopulla alasviennin nimiinsä. Brassi on kuitenkin erässä vahvempi.

Casotti jatkaa siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäätiin ja ottaa häkin keskustan haltuunsa. Hutrov kuitenkin kestää osumat, mutta ei tahdo itse päästä hyökkäämään. Kolmen minuutin kohdilla ottelu menee mattoon ja brasialainen pääsee Hutrovin selkään. Tilanne ei kuitenkaan tuo ratkaisua, vaan ottelu nousee jälleen pystyyn. Toinenkin erä menee Casottin nimiin.

Kolmanteen erään lähdetään molempien ottelijoiden ollessa silmin nähden väsyneitä. Lyönnit harovat ilmaa, eivätkä kummatkaan tahdo saada suorituksiaan loppuun asti. Molemmat saavat satunnaisesti osumia perille, mutta ne eivät ole vahvoja. Erä on oikeastaan alusta loppuun asti kahden väsyneen kamppailijan selviytymistaistelua, jossa Casotti on hieman parempi ja vie erän ja ottelun nimiinsä.

Voittaja: Leonardo Casotti, kaikin tuomariäänin.

-TAUKO 20 min-

74,0kg Toni Lampinen vs. Sofiane Benchohra (FRA)

Illan neljännessä ottelussa MMA Raumaa edustava Toni Lampinen kohtasi väkivahvan Sofiane Benchohran Ranskasta. Erän alkuun molemmat mittailevat toisiaan alapotkuilla hakien sopivaa otteluetäisyyttä. Ranskalainen yrittää alasvientiä, mutta Lampinen kääntää häkkiä vasten. Lampinen osuu ristilyöntitilanteessa vasemmalla koukulla ja ranskalainen päätyy alasvientiin. Lampinen jää alle, mutta ei anna vastustajalleen tilaa. Benchohra painostaa aggressiivisesti, mutta lyönnit menevät suurelta osin ohi. Erää on jäljellä puoli minuutti, kun Lampinen saa käänneetyä itsensä mountiin. Lyöntejä satelee ja kello pelastaa ranskalaisen.

Minuutti on kulunut, kun Lampinen pyyhkäisee tyylikkäästi ranskalaiselta jalat alta ja pääsee sivupositioon. Ranskalainen sitoo, mutta Lampisen onnistuu lyödä kyynärpäällä nopeita iskuja vastustajaansa. Benchohra pääsee ylös ja osuu kovalla lyönnillä Lampista. Suomalaisen jalat notkahtavat hieman ja ranskalainen käyttää välittömästi tilaisuuden hyväkseen ja alkaa prässätä Lampista. Lyöntejä satelee, eikä Lampinen kykene puolustautumaan kunnolla. Kehätuomari on nähnyt tarpeeksi ja keskeyttää ottelun toisen erän puolivälissä.

Voittaja: Sofiane Benchohra, 2. erä 3:34, TKO.

79,8kg Tuukka Repo vs. Karim Rabei (FRA)

Illan viidennessä ottelussa Sisu Gymin Tuukka Repo kohtasi ranskalaisen Karim Rabein. Rabei oli perjantaisessa punnituksessa n. 3kg yli virallisen painoluokan 77,1kg, jonka johdosta ottelu käytiin ns. catch weight painoluokassa. Ranskalainen ajaa Revon häkkiä vasten, mutta järvenpääläinen sitoo vastustajan tehokkaasti ja onnistuu kääntämään tilanteen itselleen. Repo vie ottelun mattoon, ohittaa guardin ja päätyy mountin kautta back mountiin. Repo hakee kuristusta pariin otteeseen, joka sekoittaa Rabein peliä tehokkaasti. Repo vie ensimmäisen erän.

Repo aloittaa kovilla alapotkuilla ja Rabei vastaa etukädellä. Repo prässää häkkiä vasten, mutta Rabein polvipotku osuu Repoa alasuojiin. Ottelu viedään pienen tauon jälkeen keskelle ja Repo nappaa nopeasti uuden alasviennin. Repo päätyy half guardiin, mutta Rabei sitoo tehokkaasti. Erä ei tarjoile ratkaisua, mutta menee Revon nimiin.

Repo aloittaa erän väkevästi ja osuu sekä alapotkuilla, että lyönneillä. Rabei kuitenkin kestää iskut ja vastaa samalla mitalla. Rabei on hienoisesti niskan päällä ja pitää häkin keskustaa hallussaan. Erää on jäljellä minuutti, kun Rabein sormi osuu Repoa silmään. Lääkäri tarkastaa silmän ja antaa luvan jatkaa. Erän viimeinen minuutti menee Rabein hallitsemana mattokamppailun merkeissä tämän ollessa mountissa, Repo on altavastaajana, mutta selviää erän loppuun asti kovasssa prässissä. Erät menevät Revolle 2-1.

Voittaja: Tuukka Repo, kaikin tuomariäänin.

60,0kg Mikael Silander vs. Carlos Eduardo de Azevedo (BRA)

Illan kuudennessa ottelussa toisensa kohtasivat Sports Academy No 1:stä edustava Mikael Silander ja brasilialainen Carlos Eduardo de Azevedo. Silander ottaa keskustan heti haltuun ja aloittaa kovilla alapotkuilla. Brassi ottaa monta kipeän näköistä osumaa etujalan reiteen ennen kuin Silander vie ottelun mattoon kolmen minuutin kohdilla. De Azevedo sitoo Silanderin tehokkaasti, eikä Silander pääse kunnolla hakemaan osumia. Ensimmäinen erä päättyy kohtalaisen tasaiseen vääntöön. Erän voittajaa vaikea sanoa, ehkä hienoisesti aktiivisemman Silanderin nimiin.

Silander ottaa toisen erän alussa keskustan haltuunsa. Hetken kiertämisen jälkeen brassi lähtee hyökkäämään jalkoihin, mutta Silander onnistuu puolustamaan ja kierähtää vastustajan selkäpuolelle. Suomalainen saa vastustajansa kaulalta kovan otteen ja kiristettyä kuristusta hetki hetkeltä kovemmaksi. Hetken painin jälkeen de Acevedon on pakko taputtaa itsensä tappioon.

Voittaja: Mikael Silander 2. erässä 0:57, giljotiinikuristuksella.

56,7kg Suvi Salmimies vs. Maguy Berchel (FRA)

Illan toiseksi pääotteluksi oli valikoitunut Suvi Salmimiehen ja ranskalaisen Maguy Berchelin välinen kamppailu. Salmimies ottaa keskustan haltuunsa ja lähtee hakemaan etukäden lyöntiä. Salmimies ajaa vastustajansa häkkiä vasten ja saa kuristuksen kiinni. Ote ei kuitenkaan pidä ja Berchel selviytyy tilanteesta. Salmimies ajaa udelleen kiinni ja toistaa alasviennin. Suomalainen päätyy mountiin ja saa lyötyä vastustajaansa useita kertoja kipeän näköisesti. Berchel saa sidottua tehokkaasti, mutta Salmimies käyttää tilaisuudet hyväkseen. Salmimies pitää positionsa erän loppuun asti vieden sen itselleen.

Salmimies ottaa toisen erän alkuun jälleen keskustan hallintaansa ja toistaa ensimmäisen erän peliä ajaen vastustajansa häkkiä vasten. Siellä ei kuitenkaan ratkaisuja tapahdu, joten Salmimies ottaa irti. Erä ei tarjoile juurikaan yllätyksiä, vaan käydään lähes kokonaan pystypainia häkkiä vasten. Salmimies kuitenkin määrää ottelun tahtia ja vie toisenkin erän nimiinsä.

Berchel lähtee viimeiseen erään selkeästi aktiivisemmin, kuin kahteen aikasempaan. Salmimies kuitenkin pitää häkin keskialueen hallussaan, eikä lähde pakittelemaan. Ranskalainen pyrkii hyökkäämään, mutta Salmimies vastaa heti perään lyönneillä. Salmimies antaa vastustajansa hyökätä ja käyttää tämän virheet tehokkaasti hyväksi vastalyönneissään. Kolmas erä ei tarjoa ratkaisua, vaan tulos menee tuomareiden ratkaistavaksi. Salmimies vie kaikki erät ja sitä myöden koko ottelun nimiinsä.

Voittaja: Suvi Salmimies, kaikin tuomariäänin.

65,8kg Edward Walls vs. Alexandre Ribeiro (BRA)

Illan pääottelussa Team East Frontin Edward Walls kohtasi brasilialaisen Alexandre Ribeiron. Ribeiro oli perjantaisessa punnituksessa 3,3 kg yli painoluokan rajan painaen puntarilla siis 69,1 kg. Ottelu saatiin kuitenkin toteutettua keskinäisellä sopimuksella.

Walls aloittaa alapotkulla ja heti perään sivupotkulla. Ribeiro vastaa kovalla takakäden heilurilyönnillä, joka menee osin läpi. Ribeiro saa vaarallisen näköisesti lyöntejä perille, mutta Walls kuitenkin selvittää ne. Ribeiro lähtee ryntäämään ja Walls saa iskettyä vastaan. Molemmat saavat erässä onnistuneita suorituksia, joten voittajan hakeminen ilman tarkempaa laskentaa on haastavaa. Erä kuitenkin ehkä hienoisesti lappeenrantalaisen nimiin.

Ribeiro aloittaa erän osumalla lujalla lyöntisarjalla, mutta Walls selviytyy tilanteesta. Walls lähtee hakemaan alasvientiä, joka kuitenkin epäonnistuu. Ribeiro osuu sääntöjen vastaisella lyönnillä ja tuomari keskeyttää ottelun hetkeksi. Walls osuu puolestaan sormella vastustajansa silmään ja tuomari ottaa jälleen aikalisän. Ribeiro käy keskustelua kulmamiehen ja lääkärin kanssa, joka lopulta antaa luvan jatkaa. Kolmen minuutin kohdilla Ribeiro hakee alasviennin ja kiipeää Wallsin selkään. Walls saa sidottua Ribeiron kädet, eikä tämä pääse hakemaan kuristusta. Kello päättää tasaisen erän, joka ehkä tällä kertaa hienoisesti vierasottelijan nimiin.

Walls lähtee hakemaan heti erän alkuun alasvientiä siinä hetken taistelun jälkeen onnistuen. Walls päätyy väännön jälkeen guardiin, mutta Ribeiro sitoo kädet tehokkaasti. Walls ohittaa guardin ja osuu kovan lyönnin perille. Kolmas erä ei tarjoile ratkaisua, vaan se joudutaan hakemaan tuomareiden pistekorteilta. Kolmas erä on kahden edellisen tapaan tasainen, eikä voittajaa ainakaan tältä jakkaralta voi varmuudella sanoa.

Voittaja: Alexandre Ribeiro erin 2-1.

Teksti: Tuomas Piispanen

Kuva: Jarno Nurminen