Cage 48 -ammattilaisillan tapahtumaennakko

Huomenna 7.9. otellaan Cage 48 -ammattilaisvapaaottelutapahtuma Helsingin Kulttuuritalolla. Tämä on ennakko tulevasta tapahtumasta.

Joel Arolainen Cage 48
Cage 48 -illan avaa Joel Arolainen. Kuva: Jarno Nurminen

Joel Arolainen (1-0-0) vs Bjarki Omarsson (1-1-0)

Kahden nuoren miehen kohtaaminen avaa Cage 48 -ottelukortin, kun vastakkain asettuvat hyvinkääläinen 2017 MM-hopeamitalisti Joel Arolainen ja islantilainen Bjarki Omarsson. Ottelu tulee todennäköisesti olemaan heti alusta lähtien kovavauhtinen eikä kumpikaan ottelija lähde peruuttelemaan. Arolaisella on todennäköisesti etu pystyottelussa, kun taas Omarssonin uskon olevan vahvempi mattokamppailussa. Ottelu tulee olemaan tasainen ja se saattaa hyvinkin kestää täyden ajan.

Veikkaus: Arolainen pistein

Tuomas Grönvall (4-1-1) vs Argen Maratbekov (11-7-0)

Tässä otteluparissa yksi asia on varmaa, kamppailu tullaan käymään painien joko matossa tai häkkiä vasten. Kumpikin ottelija on erikoistunut kuristustekniikoihin ja ottelu todennäköisesti ratkeaa siihen kumpi ottelijoista ehtii ensin ruuvata kätensä vastustajan kaulan ympärille. Maratbekov on ammattilaisena huomattavasti Grönvallia kokeneempi, mutta en usko sen vaikuttavan ottelun lopputulokseen.

Veikkaus: Grönvall giljotiinikuristuksella

Toni Lampinen (6-2-0) vs Sofiane Benchohra (10-10-1)

Lampinen on tässä ottelussa uudenlaisessa tilanteessa, kun häntä vastaan asettuu pitkästä aikaa ulkomainen ottelija. Kumpikin herroista on pitänyt vapaata ottelemisesta – Lampisen tauko on lähes vuoden mittainen, kun taas ranskalaisvastustajalla tauko on venähtänyt lähes kahdeksi vuodeksi. Kumpikaan ottelijoista ei kaihda iskujen vaihtoa, joten tässäkään ottelussa tuskin mennään täyttä aikaa. Lampinen on mielestäni parempi ja monipuolisempi ottelija, mutta hänen tulee olla hereillä heti ottelun alussa tai vastustaja saattaa päästä yllättämään.

Veikkaus: Lampinen TKO

Tuukka Repo (6-1-0) vs Karim Rabei (5-0-0)

Klassinen tyrmääjä vastaan lukkopainivelho -asetelma ainakin paperilla. Repo on kuitenkin varsin taitava ottelija myös matossa, joten uskon että hän uskaltaa lähteä toteuttamaan omaa pelikirjaansa ilman suurempaa pelkoa vastustajan matto-osaamisesta. Repo on yksi suomen kovalyöntisimmistä vapaaottelijoista ja uskon että Rabei tulee sen myös tuntemaan nahoissaan.

Veikkaus: Repo KO

Mikael Silander (18-7-0) vs Carlos Eduardo De Azevedo (18-20-2)

Silander on sen tason ottelija joita nähdään harvoin kotimaan kehissä, joten jo pelkästään hänen takiaan kannattaa lähteä Kulttuuritalolle katsomaan vapaaottelua. Silander on jokaisella osa-alueella vastustajaansa parempi, siispä ilman karmaisevaa työtapaturmaa hänen pitäisi voittaa ottelu.

Veikkaus: Silander TKO/pistein

Suvi Salmimies (10-6-1) vs Maguy Berchel (10-3-1)

Vastakkain tässä ottelussa ovat omassa painoluokassaan Euroopan kärkinimiin kuuluvat Salmimies ja Berchel. Ottelu on kummallekin naiselle erityisen tärkeä tulevaisuuden suhteen. Salmimies haluaisi otella vielä ulkomailla nimekkäässä organisaatiossa ja tällaiset ottelut on vain voitettava.

Salmimies on mielestäni kehittynyt ottelijana valtavasti viimeisen parin vuoden aikana ja edellistä tappiota pidän työtapaturmana. Ottelu tulee olemaan tasainen ja kummallakin ottelijalla on avaimet voittoon. Jos Salmimiehen kehityskaari on jatkunut samanlaisena, niin uskon hänen voittoonsa, mutta helppoa se ei tule olemaan.

Veikkaus: Salmimies pistein

Edward Walls (8-3-0) vs Alexandre Ribeiro (14-5-1)

Illan pääottelusta tulee varmasti vauhdikas ja siinä tullaan näkemään rajua iskujenvaihtoa kahden taitavan pystyottelijan välillä. On mielenkiintoista nähdä miten Wallsin ottelutyyli sopii tilanteeseen, jossa ensimmäistä kertaa hänellä on vastassa pidempi ja ulottuvampi ottelija.Wallsin hävittyä edellinen ottelunsa hajaäänituomiolla uskon hänen haluavan lopettaa tämän ottelun ennen täyttä aikaa. Jos Walls selviää vastustajan alun rynnistyksestä, niin uskon hänen pystyvän kääntämään ottelun itselleen suotuisaksi ja lopettamaan brasilialaisen pyristelyt kolmannessa erässä.

Huhtikuussa otellun Cage 47 -tapahtuman tulokset ja ottelukuvaukset löydät täältä.

Veikkaus: Walls TKO

Teksti ja kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …