Carelia Fight XV: Mikko Ahmala – ”Aion lopettaa ottelun.”

Vastustajan vaihtuminen ei häiritse Mikko Ahmalan valmistautumista. Oma tekeminen riittää voittoon Carelia Fight XV-tapahtumassa.

Carelia Fight XV
Kovanyrkkinen Ahmala lupaa että ottelu ei kestä täyttä aikaa Carelia Fight XV -illassa. Kuva: Jarno Nurminen

Ottelet 14.9. käytävässä Carelia Fight XV -tapahtumassa. Edellinen ottelusi oli Cage 42 -tapahtumassa helmikuussa 2018 eli taukoa otteluiden välissä on n. 1,5 vuotta. Miten valmistautuminen otteluun on sujunut?

”Edellisen ottelun jälkeen oli hieman henkilökohtaisia ongelmia ja liian monta rautaa tulessa, joten poltin itseni loppuun ja siitä seurasi sitten ylikunto. Kahdeksan kuukautta meni ennen kuin lääkäri näytti vihreää valoa. Ongelma onneksi löydettiin nopeasti niin siitä syystä tuon pidempään ei tarvinut levätä ja toukokuusta asti olen päässyt taas harjoittelemaan kovaa. Ylikunnon aikana harjoitteleminen oli kevyempää ja tekniikkapainotteista. Heinäkuu tosin meni muiden projektien parissa ja enkä valitettavasti ehtinyt harjoittelemaan niin paljon kun olisin halunnut, mutta muuten valmistautuminen on mennyt hyvin.”

Olet urallasi kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista. Osaatko antaa sille jotain syytä vai onko kyse vain epäonnesta?

”Varmaan on ollut osittain epäonnea ja kyllähän rapatessa aina roiskuu. Olkapää leikattiin 2016 marraskuussa ja sen jälkeen olen panostanu paljon enemmän kehonhuoltoon ja oikeastaan sen jälkeen ei ole enää isompia vammoja harjoituksissa tullut, jotain pientä kyllä, mutta ne nyt kuuluvat lajin luonteeseen.”

Oletko nyt ottelutaukosi aikana pysynyt ehjänä?

”Ylikunto on ainoa mitä tässä on tullu tauon aikana koettua.”

Vastaasi piti asettua venäläinen Vasiliy Zubkov, joka on erittäin kokenut ottelija (14-10-0). Nyt kuitenkin vastustaja on vaihtunut huomattavasti kokemattomampaan Anatoly Makarkiniin (4-2-0). Millaisia tuntemuksia vastustaja sinussa herättää?

”Ihan hirveästi ei materiaalia löytynyt vastustajasta, joten tyylistä en saanut hirveästi selville. Toisaalta sillä ei ole väliä, koska aion tehdä ottelussa omia juttuja ja olen valmis ottelemaan joka osa-alueella!”

Miten lähdet voittamaan ottelua?

”Lopetusta lähden hakemaan ja sen aion myös saada, tuli se sitten pystyssä tai matossa.”

Kuten aiemmin mainittiin ottelut aukot ovat osaltasi välillä venyneet pitkiksi. Mikäli nyt pyst ehjän, niin kuinka usein haluaisit otella?

”Kolme-neljä kertaa vuoteen olisi hyvä tahti. En ole aiempina vuosina ollut koko vuotta telakalla ja intoa olisi ollut otella silloinkin enemmän, mutta valitettavasti Suomessa on tällä hetkellä niin huono tilanne, että ottelumahdollisuuksia ei ole kaikille vaikka haluja olisi. Liian vähän iltoja halukkaisiin ottelijoihin nähden.”

Ottelisitko mielummin kotimaassa vai ulkomailla?

”Ulkomaille jos saisin sopimuksen, niin se voisi antaa mahdollisuuden otella aktiivisemmin.”

Mitkä ovat sinun pitkän aikavälin tavoitteesi?

”Kyllä tässä on vielä useampi hyvä vuosi jäljellä. Tavoite on pystyä harjoittelemaan kovaa mutta fiksusti ja saada otteluita taas useampi vuoteen. Tähtäin on edelleen ulkomailla isommissa organisaatioissa, mutta menen nyt ottelu kerrallaan eteenpäin ja katson miten hommat lähtevät rullaamaan.”

Missä näet itsesi kahden vuoden kuluttua?

”Haaveissa on useamman ottelun sopimus isossa ulkomaisessa organisaatiossa, sen eteen tehdään nyt kovasti töitä.”

Lopuksi vielä yleisökysymys, miksi Mikko Ahmala vapaaottelee?

”Vapaaottelu mukavaa hommaa ja siitä saa sellaiset adrealiinisävärit, mitä ei mistään muualta saa!”

Teksti ja kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Jarno Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …