Vapaaottelun maailmanmestarit kiinni taalatukkuihin

IMMAF palkitsee MM-kisojen mitalistit rahapalkinnoin.

Vapaaotteleminen on pian entistä rahakkaampi harrastus. Kuva: Matti Hirvonen.

Vapaaottelun amatöörien MM-kisat järjestetään marraskuussa kolmatta kertaa peräkkäin Bahrainissa. Tällä kertaa isäntämaan vauraus heijastuu myös kilpakehiin, sillä miesten ja naisten painoluokkien mitalisteille on luvassa palkintorahaa ensimmäistä kertaa.

Kansainvälinen vapaaotteluliitto IMMAF ilmoitti torstaina, että jokainen kuudentoista aikuisten painoluokan mestari kuittaa voitostaan mitalin ja kunnian lisäksi tuhannen Yhdysvaltain dollarin palkintorahan. Hopeamitalistit tienaavat 500 dollaria ja pronssille sijoittuneet 250 dollaria.

”IMMAF:n fokuksena on vapaaottelijoiden urheilullisen kehityksen edistäminen amatööritasolla olympiamallin mukaisesti, ja palkintorahan tarkoitus on tukea MM-mitalistien harjoittelua. Tunnetut promootiot skouttaavat arvokisojemme kävijöitä jo. Toivottavasti voimme tarjota palkintorahaa jatkossakin, jotta saamme tuettua urheilijoidemme pidempiä amatööriuria ja he saavat kehittyä pidempään kohti maailman huippua”, toteaa IMMAF-presidentti Kerrith Brown tiedotteessa.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Matti Hirvonen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …