ERIKOISBONUS! 200% talletusbonus 200€ asti!

Shooto on yhä voimissaan – EM-kisat toukokuussa

Suomalaisten menestyssampo Shooto on edelleen voimissaan. Perinteikkään organisaation Euroopan mestaruuksista otellaan toukokuussa.

Shooto
Sauli Heilimö valloitti Shooton ammattilaisten Euroopan mestaruuden. Kuva: Jani Mesikämmen.

Shooto-organisaation amatöörien Euroopan mestaruuksista otellaan tänä vuonna 18. toukokuuta Reutlingenissa Saksassa. Kyllä, Shooton amatöörien Euroopan mestaruuksista otellaan edelleen ja mikä parasta, kisat kehittyvät. Suomalaisen vapaaottelun kehitykseen ja historiaan olennaisesti liittyvän organisaation EM-kisat järjestetään nyt kahdeksattatoista kertaa.

Nyt kisat jäävät historiankirjoihin tapahtumana, jossa ratkotaan ensimmäistä kertaa myös naisten ja alle 18-vuotiaiden poikien mestaruudet. Kisat ovat avoimet kaikille Euroopan kansalaisuuksille, eikä osallistumiseen vaadita kuulumista organisaatioon. Kisojen alkuerät käydää päivätapahtumana, mutta finaalit otellaan osana Shooto Kings VIII: Samurai Spirit -tapahtumaa.

Suomalaisottelijat saavuttivat takavuosina runsaasti menestystä paitsi Shooton ammattilaisotteluissa, myös amatöörien EM-kisoista. Nykyisistä ammattilaisottelijoistamme esimerkiksi Juho Valamaa on amatöörien Euroopan mestari. Shooton ammattilaisotteluissa tittelitason kunniaa niittivät muun muassa Sauli Heilimö (kuvassa) ja Matteus Lähdesmäki.

Kansainvälisen vapaaotteluliiton IMMAF:n arvokisojen käynnistyttyä vuonna 2014, Shooton kisat jäivät uuden toimijan varjoon. Lisätietoja tämän vuoden Shooton EM-kisoista löydät Shooto Euroopan kotisivuilta.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jani Mesikämmen

ERIKOISBONUS! 200% talletusbonus 200€ asti!

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

Virallinen Lista: neljä syytä katsoa UFC Tukholma

UFC Tukholma otellaan lauantai-iltana legendaarisessa Globenissa, jossa suomalaiset ovat ennenkin niittäneet kunniaa. Kamppailuvirasto kertoo neljä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *