Viikonlopun tulokset: Toni Tauru ja Chamia Chabbi

Perjantaina ja lauantaina oteltiin kaksi suomalaisille merkityksellistä kansainvälistä vapaaotteluiltaa – tässä viikonlopun tulokset.

Tällä kertaa Toni Tauru ei päässyt hyödyntämään vahvaa jujutsuosaamistaan. Kuva: One Championship.

Toni Tauru

Team East Frontin Toni Taurun paluu pitkältä ottelutauolta päättyi tappioon. Tauru hävisi kolmannessa erässä teknisellä tyrmäyksellä Intiaa edustavalle Gurdarshan ”Gary” Mangatille One Championships: Reign of Valor -tapahtumassa Myanmarissa.

Ottelu käytiin pääsääntöisesti pystyssä lyöden ja potkien. Tässä asetelmassa Mangat sai enemmän aikaiseksi. Kolmannessa erässä Mangat osui hyvin, horjuttaen Taurua ja intoutui tästä onnistuneeseen alasvientiin. Paremmin mattiottelijana tunnettu Tauru pyrki jopa pitämään ottelun matossa, vaikka Mangat pääsikin hyvin lyömään ahtaalla olevaa suomalaista. Lopulta tuomarin oli astuttava väliin Mangatin lyödessä pahasti puolustuskannalla olevaa Taurua.

Illan pääottelussa Ruotsin Zebaztian Kadestam oli pahasti alakynnessä Kazakstanin painijyrä Georgyi Kichiginia vastaan. Aivan toisen erän lopussa Kadestam sai kuitenkin vedettyä kovan kyynerpään niin kovin perille, että kasakki ei kyennyt enää erätauon jälkeen jatkamaan ottelua. Voitolla ZebaZtian Kadestam säilytti One Championshipin keskisarjan mestaruuden.

Chamia Chabbi

Tampereen Ju-jutsukoulun ottelija Chamia Chabbi (1-1-0) kohtasi uransa toisessa ammattilaisottelussa Pariisissa itseään kokeneemman Stephanie Pagen (5-1-0) 100% Fight 38 -illassa. Ottelusta ei ollut saatavilla lähetystä, joten Kamppailuvirasto tiedusteli ottelun jälkeen Chabbilta itseltään pikaisen otteluanalyysin.

”Matsista jäi vähän sekavat fiilikset. Tappio oli ihan oma vika – en jostain syystä saanut kasattua itseäni ja päätäni mukaan otteluuun”, Chabbi kertaa ottelutunnelmiaan.

Chamia Chabbi ja viikonlopun tulokset
Chabbi ei saanut parasta irti itsestään uransa toisessa ammattilaisottelussa, Viikonlopun tulokset olivat suomalaisille tappiolliset. Kuva: Jordan Currain.

”En ollut kehässä oma itseni ja se näkyi. Vastustajan odottamaton lyöntivoima ei myöskään lisännyt rohkeutta painaa kaasua. Vaikka vastustaja vei pystyssä, minulla oli silti omat hetkeni ja matossa olin selkeästi komennossa. Lopetusyrityksiä oli pari, mutta niissä kohtaa tuomari varoitti tai keskeytti tilanteet sääntöihin vedoten.”

Ranskassa vapaaottelu poikkeaa merkittävästi siitä, mihin suomalaisfanit ovat tottuneet. Muun muassa mattolyönnit ovat kokonaan kielletty. ”Arvostelu tapahtui eri kriteereillä kuin yleensä. He eivät arvostelleet tyypilliseen tapaan ”effective grappling & striking”, vaan he pisteyttivät ottelua kolmen osa-alueen kautta: pystyottelu, alasviennit ja lopetushakuisuus matossa. Näiden arvostelukriteerien painotus kuuluisi olla tasapainossa. Sen vuoksi ihmettelin, että ottelun voitto meni ranskalaiselle yksimielisellä tuomaripäätöksellä.”

Lopuksi Chabbi siirtää jo katseen tulevaisuuteen: ”Kyllä tästä kuitenkin noustaan pää pystyssä kohti uusia haasteita. Tämä matsi tuli aika nopeasti edellisen jälkeen, joten keskityn nyt kunnolla palautumiseen. Sen jälkeen on aika taas laittaa uutta matoa koukkuun.”

Teksti: Mattti Hirvonen ja Jyrki Nurminen

Kuvat: One Championship ja Jordan Currain

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *