Suomalaisottelijalle debyytti tuhansien katsojien edessä: ”Minä määrään tahdin”

Chamia Chabbi tekee ammattilaisdebyyttinsä suuren yleisön edessä 27. joulukuuta Prahassa.

Joulu on ohi ja valtaosalla meistä se on sujunut notkuvien herkkupöytien ääressä. Sillä välin ammattilaisdebyyttiinsä valmistautuva Chamia Chabbi on noudattanut kurinalaista ruokavaliota ja viritellyt koneistoaan äärimmilleen tulevaa taistelua varten.

Chamia Chabbi 1
Chamia Chabbi aikoo hakea lopetusta paikallisesta vastustajasta tuhatpäisen tsekkiläisyleisön harmiksi. Kuva: Jordan Currain.

Chabbin on määrä astella torstaina loppuunmyydyn Prahan 02 Arenan yleisön eteen XFN 15 -illan kolmannessa ottelussa paikallista Sandra Maskovaa (1-2-0) vastaan. Areenan kapasiteetti on suurimmillaan 18 000 paikkaa ja tätä uutista tehdessä vain yksittäisiä piippuhyllyn paikkoja on enää vapaana. Voidaan siis sanoa, että suomalaisittain kyseessä on hyvin poikkeuksellinen määrä yleisöä vapaaottelutapahtumassa. Samassa paikassa kamppaillaan helmikuun lopulla myös ensimmäinen UFC-ilta Prahassa.

Virastomestari Jyrki Nurminen sai yhteyden ”Chabbinaattoriin” kesken pahimman painonvedon, mutta tunnelma oli haastavista olosuhteista huolimatta Prahassa varsin hyvä.

Tamperelaisottelija kertoo, että valmistautuminen otteluun on sujunut mallikkaasti.

”Se on mennyt niin hyvin kuin voi mennä. Kunto on todella hyvä, energiaa riittää ja töitä on tehty.”

”Häkissä tullaan näkemään entistä valmiimpi Chamia – hyvällä tavalla rauhallinen ja tarkka. Tulen olemaan aggressiivinen silloin kun siihen on sopiva hetki ja räjähtävä silloin kun pitää räjähtää. Haen lopetusta, mutta maltilla. Haluan saada myös häkkiaikaa ja samalla näyttää kehittymistäni niin itselleni kuin myös katsojille,” Chabbi kertoo.

Chabbin tunnelmista huokuu kamppailijalle suotuisa itsevarmuus: ”Minä määrään tämän matsin tahdin.”

Ilta on katsottavissa noin kymmenen euron hintaan täältä.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Jordan Currain

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *