Thainyrkkeilyn Suomen mestari kärähti pössyttelystä

Suomen mestaruus haihtui savuna ilmaan, Volodymyr Holubiev kärähti doping-testissä SM-kilpailujen yhteydessä. Lyhyeksi jäänyt toimintakielto on jo kärsitty.

Volodymyr Holubiev
Volodymyr Holubiev on ollu tkotimaan kehien räväkkä väriläiskä viime vuosina. Kuva: Jani Mesikämmen

Turku Muay Thain Volodymyr Holubiev nappasi helmikuussa thainyrkkeilyn 75-kiloisten Suomen mestaruuden vakuuttavalla finaalityrmäyksellä, mutta muilta osin nuoren turkulaisen kisaurakka ei mennyt nappiin, sillä Holubiev antoi Joensuussa SM-kisojen yhteydessä positiivisen doping-näytteen, joka sisälsi kannabinoidia.

Kannabiksen pääasiallinen vaikutus on keskushermostoa lamauttava eli useimmissa urheilulajeissa se ei ole suoritusta parantava, mutta se kuuluu kuitenkin kilpailujen aikana WADAn kiellettyjen aineiden listalle. Holubiev on myöntänyt kannabiksen käytön, mutta Suomen Urheilun Eettinen Keskus ja Antidopingasioiden valvontalautakunta eivät silti pitäneet dopingrikkomusta tahallisena.

Viranomaistahot suosittelivat Holubieville kuuden kuukauden mittaista toimintakieltoa ja Suomen Muaythai -liiton hallitus on toteuttanut suosituksen. Koska rikkomukssen myöntänyt Holubiev hyväksyi väliaikaisen kilpailukiellon jo maaliskuun alussa, hänen toimintakieltonsa on katsottu päättyneeksi jo syyskuussa.

Doping-käryn seurauksena Holubiev menettää SM-kultansa ja Suomen mestariksi nousee omien siviiliongelmiensa jälkeen pitkältä ottelutauolta palannut Ali Taimouri. TMT:n päävalmentaja Riku Immonen ilmoitti sosiaalisessa mediassa seuran rankaisseen ottelijaa omilla menettelyillään.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *