Suomalaisfinalistit joutuivat pettymään MM-häkissä

MM-kisat päättyivät suomalaisittain pettymykseen. Kuva: Jani Mesikämmen.

Vapaaottelun MM-kisojen finaalipäivä ei ollut suomalaisjuhlaa. Finaaleihin venyi hienoilla esityksillä peräti kolme suomalaisottelijaa, mutta heistä jokainen joutui päätöspäivänä pettymään Bahrainissa.

Ensimäisenä suomalaisena häkkiin asteli Janika Antinmaa. Onnistuneen ensimäisen erän jälkeen Antinmaa jäi toisessa erässä mattopainissa Unkarin Alexandra Kovácsin alle mount-postioon. Antinmaa sai pitkään puolustauduttua Kovácsin mattolyöntejä vastaan, mutta aivan erän loppusekunneilla tuomari keskeytti ottelun.

Päivän toisena suomalaisena kehässä nähtiin Jenni Kivioja. Ottelussa tuli ikävästi esiin IMMAF-kisoja leimannut tuomareiden vaihteleva taso. Toisessa erässä Kivioja pääsi Saksan Julia Dornyn selkään hallitsevaan positioon ja valmistautui hakemaan ratkaisua, kun kehätuomari päätti nostaa ottelijat pystyyn. Judo-taustainen Dorny käytti tilaisuuden nopeasti hyväkseen ja haki ottelun uudelleen mattoon ja sai kiinni suoran käsilukon, johon Kiviojan oli pakko luovuttaa

Kolmantena ja viimesenä suomalaisena ottelii maajoukkoeen tämän vuoden yllättäjä Marko Sarasjärvi. Tiukan, pääsääntöisesti matossa käydyn ottelun voitti kuitenkin Irlannin Lee Hammond arvostelutuomareiden hajaäänin.

Suomen saldoksi kisoista jäi siis kolme hopeamitalia ja Jenna Horton pronssisija.

Lisäksi perjantaina vietetyssä IMMAF:n palkintogaalassa Jenni Kiviojan EM-kisoissa suorittama tyrmäys palkittiin vuoden suoritteena ja Janika Antinmaa palkittiin ruohonjuuritasolla lajin puolesta tekemästään työstä Safejaws Golden Mouthguard -palkinnolla.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *