Fight Night Finland 16 -livetulosseuranta

Karkkilan Konepajahallin hienoon miljööseen on marraskuisena lauantai-iltana kerääntynyt kamppailukansaa sankoin joukoin katsomaan Fight Night Finland 16 -tapahtumaa. Tästä artikkelista löydät ottelutulokset ja lyhyet kuvaukset otteluista.

Illan kattaukseen kuuluu lukuisten vapaaottelukamppailujen lisäksi yksi nyrkkeilyottelu sekä kaksi thainyrkkeilyottelua. Pääosaa näyttelee amatöörivapaaottelijat, mutta illan kruunaa kolme ammattilaisottelua. Illan avaa nyrkkeilyottelu, jonka kesto on 3 x 3 minuuttia.

Jussi Janhonen vs. Timo Malinen (FNF Boxing)

Ensimmäinen erä mennään pitkälti Janhosen komennossa. Toisessa Malinen saa uuden vaihteen päälle ja miehen etukäsi-takakäsi -yhdistelmä alkaa takoa vakuuttavaan tahtiin sillä seurauksella, että Janhoselta lentää hammassuojat suusta kahdesti erän aikana. Kolmannen erän  alussa Janhonen osuu jälleen painavasti ja jatkaa vartalo-osumien hyödyntämistä toisen erän tapaan. Malinen kuitenkin pääsee mukaan rytmiin ja ottelu on varsin tasainen loppuun asti.

Jussi Janhonen vs Timo Malinen
Malisen takakäsi rankaisee armotta Janhosta.

Voittaja: Timo Malinen hajaäänituomiolla

Illan nyrkkeilytarjonta on nyt nautiskeltu, joten on aika siirtyä amatöörivapaaottelukamppailuihin.

Eero Antti-Poika vs. Pauli Hämäläinen

Ensimmäisessä tahdin määrää melko selvästi Antti-Poika painostamalla Hämäläisen selkä vasten häkkiä. Toisessa erässä on alkuun hyvin samanlainen näytelmä, mutta erän loppua kohden Hämäläinen pääsee matossa Antti-Pojan päälle dominoivaan positioon ja hakee hetkellisesti jopa triangelikuristusta. Kolmannen erän merkittävin tapahtuma muutamien pystyosumien lisäksi on Hämäläisen toimittama vauhdikas alasvienti ja sitä seurannut vartalolyöntien sarja.

Voittaja: Hämäläinen hajaäänituomiolla

Tom Holmbäck vs. Tomi Aalto

Ottelun avaa Holmbäckin kaksi ruoskamaista alapotkua Aallon etujalkaan. Aalto kuitenkin tästä sisuuntuneena vie Holmbäckin maahan, mutta vain hetkeksi – sitten painitaan vasten häkkiä ja lopuksi vielä matossa Aallon kimura-ansan johdosta.

Toisessa erässä Holmbäck osuu ensin painavasti ja kamppaa Aallon maahan. Aalto pian kuitenkin nousee, kampittaa Holmbäckin ja kipuaa tämän selkään. Pian Holmbäck on pakotettu taputtamaan, sillä Aallon takakuristus on kiinni – ja pysyy.

FNF 16
Aallon kuristus on kiinni ja pysyy.

Voittaja: Aalto takakuristuksella

Joni Heino vs. Ville Markkanen

Ottelu päättyy hyvin nopeasti Markkasen oivallisella takakuristuksella ensimmäisessä erässä.

FNF 16
Markkanen ei antanut Heinolle pienintäkään saumaa tänä iltana.

Voittaja: Markkanen takakuristuksella

Kalisto Amudeng vs. Rene Katajalaakso

Ensimmäinen erä on melko tasainen, mutta se päättyy Katajalaakson raivokkaaseen noin  kymmenen sekuntia kestävään pajavasaramaiseen nyrkkiralliin, jonka kohteena on suojaustaan kaikin keinoin ylläpitävä Amudeng. Toinen erä mitellään myös melko tasaisissa merkeissä, mutta kolmannessa Katajalaakso räjäyttää Konepajahallin yleisön raikuvaan meteliin näyttävällä giljotiinikuristuksellaan.

FNF 16
Katajalaakso kuristaa minkä käsistään suinkin pystyy.

Voittaja: Katajalaakso giljotiinikuristuksella

Tomi Sormunen vs. Joni Åback

Sormunen provosoi Åbackia ottelun alussa huutelemalla hänelle kaikenlaista ottelun tuoksinassa aina jomman kumman ottelijan osuessa toiseen. Vaikuttaa siltä, että pian Sormunen kuitenkin loukkaa oikean jalkansa potkaistessaan Åbackia. Sormunen yrittää peittää ilmiselvän kipunsa, mutta jo erän lopussa hänen jalkansa vaikuttaa olevan todella tuskainen. Sormunen pitelee polveaan erän loppuessa.

Toinen erä alkaa Sormusen todella painavin lyönnein, joista yksi osuu kunnolla ja Åback lentää selälleen. Åback kuitenkin selviää myrskystä ja pian ottelu jatkuu taas pystyssä. Sitten Åback osuu potkulla päähän ja Sormusen jalat sakkaavat hetken. Sormunen kuitenkin jatkaa taistelua ja lyö vastaan. Åback osuu pian uudestaan potkulla Sormusta päähän, mutta Sormunen selviää. Erän lopussa Åback osuu vielä kerran Sormusta päähän ja erän loppu vietetään Åbackin takoessa Sormusta matossa.

FNF 16
Åback tarjoilee Sormuselle palautetta ensimmäisen erän trash talkista sillä karuimmalla tavalla.

Ottelu keskeytetään toisen erän jälkeen Sormusen jalkavamman vuoksi ja Sormunen saa välittömän palautteen yleisöstä ottelun alun huutelustaan.

Voittaja: Åback teknisellä tyrmäyksellä

Jussi Lehto vs. Samu Komulainen

Jussi Lehto voittaa toisessa erässä melko tasavertaisen ensimmäisen erän kamppailun jälkeen.

FNF 16
Lehto osuu terävästi etukädellään.

Voittaja: Lehto teknisellä tyrmäyksellä

Felix Lindfors vs. Tommi Alatalo

Lindfors heiluttaa tämän ottelun tahtipuikkoa ensimmäisen erän osuen hyvin pystyssä ja hakien myös osittaista giljotiinikuristusta seisten. Toisessa erässä Alatalo esiintyy väkevästi kontrolloiden Lindforsia matossa pitkän tovin. Kun kolmatta erää on kulunut minuutti, kiipeää Lindfors Alatalon selkään. Pian Alatalo kääntää tilanteen taidokkaasti ja alkaa takoa Lindforsia puolestaan selän puolelta. Erän loppuvaiheilla Alatalo nakkaa Lindforsin selälleen ja rankoo päältä mattolyönneillä.

Voittaja: Alatalo kaikin tuomariäänin

John Tedeschi vs. Juuso Karjalainen

Ensimmäinen erä pitää yleisön varpaillaan molempien ottelijoiden lähtiessä mukaan riskialttiiseen ristiinlyömiskilvoitteluun. Molemmat osuvat painavasti, mutta taisto jatkuu toiseen erään. Karjalainen jatkaa kovaa prässiään liikkumalla jatkuvasti Tedeschin suuntaan tämän väistellessä iskuja ja lyödessä hyvin myös vastaan. Höyryjuna-Karjalainen jatkaa kolmannessa kiskoillaan ja vaikka pääteasema alkaa häämöttämään jo horisontissa, niin Tedeschi tanssahtelee iskujen alta pois kevyen oloisesti. Tasainen ottelu tulee päätökseensä.

FNF16
Karjalaisen paine oli tällä kertaa liikaa Tedeschille.

Voittaja: Karjalainen hajaäänituomiolla

Sitten on aika siirtyä thainyrkkeilyn pariin. Illan ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Taimouri ja Savolainen.

Ali Taimouri vs. Tommi Savolainen (Muay Thai)

Ottelu käydään täyteen aikaan ja pitkälti Taimourin komennossa.

FNF16
Taimourin osaaminen oli tällä kertaa liikaa Savolaiselle

Voittaja: Taimouri kaikin tuomariäänin

Simo Ukkonen vs. Mikko Tirronen (Muay Thai)

Taidokas pystykilvoittelu loppuu kuin salamaniskusta, kun sinisen kulman Tirronen tyrmää Ukkosen todella rajun näköisesti täysin pökkelöksi pystystä kolmannessa erässä.

FNF16
Tirronen tyrmäsi Ukkosen Karkkilan illassa.

Voittaja: Tirronen

Tuomas Grönvall vs. Ville Kyllönen

Ensimmäisessä erässä tarjoiltiin Karkkilan yleisölle väkivahvaa pystypainia ja vauhdikkaita käänteitä myös  pystyottelun saralla aivan erän loppuvaiheilla. Huomionarvoista on se, että alasviennit lähti Grönvallin aloitteesta vaikka Kyllönen on tunnettu painitaidoistaan. Juuri kun toisen erän loppua kohden alkoi vaikuttamaan siltä, että Grönvallin tankki alkaa tyhjentyä, niin hän saa tiukan giljotiini-otteen Kyllösestä. Kyllönen kuitenkin puolustaa hyvin ja erän lopussa napsii pystyosumia vastustajastaan. Kolmas erä tarjoaa maksaneelle yleisölle todella laadukasta, joskin raastavaa vapaaottelua parhaimmillaan. Molemmat soturit jättävät kaikkensa häkkiin, kun kongi kumahtaa ottelun lopun merkiksi.

FNF16
Ville Kyllösen käsi nousi voiton merkiksi todella tasaisen kamppailun jälkeen.

Voittaja: Ville Kyllönen kaikin tuomariäänin

Aleksi Lukkarinen vs. Kai Karar

Lukkarinen tyrmää Kararin neljässätoista sekunnissa. Laittakaa tämä nimi mieleen.

FNF16
Aleksi Lukkarisen iltapuhde oli vain 14 sekunnin mittainen.

Voittaja: Lukkarinen tyrmäyksellä

Niko Myllynen vs. Samuel Nordlund

Myllynen voittaa ensimmäisessä erässä potkaistuaan ensin ainakin kolmasti häkkiä vasten painettuun Nordlundin päähän ja sitten viimeistelemällä voittonsa mattolyönnein tuupertuneeseen Nordlundiin.

FNF16
Niko Myllysen ottelu tarjosi vauhtia ja varsinkin vaarallisia tilanteita.

Voittaja: Myllynen teknisellä tyrmäyksellä

 

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuvat: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *