Kotimaiset ottelijat ahkeroivat laajalti viikonloppuna

Taakse jäänyt viikonloppu oli varsin vilkasta aikaa kotimaisen kamppailu-urheilun saralla. Viikonlopun satoa voit tarkastella kootusti alta.

Daniel Forsberg
Daniel Forsberg ja muut suomalaisottelijat ahkeroivat viikonloppuna. Kuva: Jani Mesikämmen.

Seinäjoella kamppailukansa kokoontui tarkastelemaan vapaaottelijoiden syyskuntoa Seinäjoki Fight Nightin merkeissä. Illan kaksi ammattilaisottelua olivat tulokkaiden näytöstä. Onnistuneen ammattilaisdebyyttinsä kotiyleisön edessä teki MMA Seinäjoen Markus Mäki-Ventelä, joka pysäytti Primus Fight Teamin Aleksi Putkosen (1-4-0) toisen erän teknisellä tyrmäyksellä.

Syyskuussa Carelia Fightissä debytoinut Primus Fight Teamin Niko Skonbäck (1-1-0) puolestaan pääsi nauttimaan ammattilaisuransa ensimäisestä voitosta, kun hän pysäytti niin ikään toisen erän teknisellä tyrmäyksellä KBT Kokkolan Jesse Koivuniemen (2-3-0).

Tampereella oteltiin Thainyrkkeilyn säännöin. WMC Muaythai Galan pääottelussa 48-vuotias lajilegenda Jomhod Kiatadisak otteli täyteen aikaan venyneen kamppailun Englannin Junior Colemanin kanssa. Ottelun lopputulemaksi kirjattiin lopulta ratkaisematon. Ammattilaisotteluissa suomalaisista ainoastaan Pok Jääskeläinen ylsi voittoon kukistamalla britti Shane Farguharsonin. Kristoffer Björkskog puolestaan hävisi Thaimaan Payaknoi Por Samranchaille ja Riina Sipovaara Iso-Britannian Sophie Hawkswellille.

Helsingissä oteltu Paasitorni Boxing Gala oli kotimaisten nyrkkeilijöiden riemukulkua, kun kaikki neljä suomalaista voittivat ulkomaalaiset vastustajansa. Timo-Juhani Hirvikangas, Henri Kekäläinen, Timo Laine ja Tomi Silvennoinen sekä tamperelaistunut kuubalainen Dayron Lester kirjauttivat voitot nimiinsä.

Myös kansainvälisissä kehissä nähtiin suomalaisväriä. Potkunyrkkeilypromootio King Of Kings järjesti World GP in Riga -tapahtuman, jossa Turku Muay Thaita edustava Daniel Forsberg päihitti värikkäässä ottelussa kotikylän Raimonds Aukstikalnisinin täyden ajan jälkeen enemmistöäänin 2–1. KBT Oulun Lauri Suomela taas ei saanut konettaan tarpeeksi ajoissa käyntiin, eikä viimeisen erän loppukiri tuonut voittoa Janis Freimanisista. Tuloksena oli tappio kaikin tuomariäänin.

Myös Ruotsissa nähtiin suomalaista pystyotteluosaamista peräti kolmen ottelijan voimin. Naisten thainyrkkeilyotteluista koostuvassa Girls Empire -tapahtumassa Turku Muay Thaita edustava Tea Läntinen voitti kotikehän Sofia Kosusen kolmannen erän teknisellä tyrmäyksellä. Toinen Turku Muay Thain ottelija Susanna Lamminpää puolestaan joutui taipumaan Alexandra Andersrödille pisten täyden ajan jälkeen. Karkkilan Sisun Thaiboxing Clubin lippua puolestaan piti korkealla Lotta Loikkanen, joka kuittasi pistevoiton Ruotsin Camilla Danielssonista.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *