Petra Olli on maailmanmestari!

Petra Olli, 24, voitti maailmanmestaruuden Budapestissa järjestetyissä MM-kilpailuissa 65-kilosten sarjassa. Dramaattisessa finaalissa suomalainen kohtasi 28-vuotiaan kanadalaisen Danielle Lappagen.

Patra Olli MMA
Petra Olli. Kuva: UWW.

Ottelun ensimmäiset kolme pistettä Lappage sai, kun ottelua oli käyty vasta puolitoista minuuttia. Olli kuitenkin sai puikattua kanadalaisen kainalon alta heti tämän jälkeen ja varmisti itselleen kaksi pistettä. Ottelun toisen kolmiminuuttisen käynnistyttyä kanadalainen sitoi Ollia varoituksen arvoisesti ja näin ollen pisteet olivat 3-3. Pian Petra Olli sai uudestaan sukellettua kanadalaisen kainalon alitse kahden pisteen arvoisesti ja peli oli 5-3 suomalaisen eduksi.

Tämän jälkeen Olli passasi hienosti hidastaen kanadalaisen hyökkäysyrityksiä, mutta aivan viime sekunnilla näytti siltä, että Lappage sai vielä kahden pisteen arvoisen suorituksen ja pisteet olivat tasan 5-5. Summerin soidessa Ahto Raska painoi ilmeisesti vahingossa haastonappia ikään kuin vaatien tarkistusta, mutta alkoi samoin tein viittoilla, että kyseessä oli puhdas vahinko. Vaarana siinä oli se, että haaston tullessa hylätyksi Olli olisi hävinnyt pistein 6-5. Lopuksi kanadalaistiimi vielä haastaa, mutta koska haasto tuomittiin perättömäksi, niin lopputulos oli se, että Olli voitti maailmanmestaruuden pistein 6-5.

Dramaattisempaa ottelun kulkua tuskin olisi kukaan voinut edes käsikirjoittaa.

Ollin historialliseen voittoon johtanut MM-kisaurakka ei ollut suinkaan helppo, vaan ratkaisut olivat tiukkoja ja jatkoon päästiin välillä ihan viime hetkillä. Tiukka taistelu finaalipaikasta varmasti teki voitosta vielä entistä makoisamman.

Teksti: Jyrki Nurminen

Kuva: UWW

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *