Revanssi! Röyhkeämpi ja aggressiivisempi Minna Grusander saa uusintaottelun

Suomalaisten vapaaottelufanien joulu saapuu etuajassa. Jinh Yu Frey vs. Minna Grusander Invicta 33 -pääotteluna huipentaa kotimaisen kamppailusyksyn.

Minna Grusander Invicta 33
Minna Grusander saa revanssimahdollisuuden Invicta 33 -illassa. Kuva: Dave Mandel/Invicta FC.

Minna Grusander (6-2-0) ja amerikkalainen Jinh Yu Frey (7-3-0) ottivat mittaa toisistaan Invicta FC 30 -illan korsisarjan mestaruusottelussa heinäkuussa. Raastava mittelö käytiin täyteen aikaan ja laajalti kyseenalaistetun tuomareiden pisteytyksen johdosta mestariksi julistettiin Frey. Odotetusti ”Brutsku” saa revanssimahdollisuutensa nopeasti, tittelivyö on jälleen pelissä, kun Frey ja Grusander iskevät yhteen uusintaottelussa 15. joulukuuta.

Tulostakin suuremman hämmennyksen ensimmäisen koitoksen jälkeen aiheutti mestarin aviomies Douglas Frey. Hän väitti, että Grusander käytti kirjaimellisesti likaista peliä voittaakseen ja syytti suomalaista niin huonosta hygieniasta, että puolisonsa oli vaikea otella hajuhaitan vuoksi. Herra Frey jatkoi myöhemmin ällistyttäviä kommenttejaan toteamalla, että ymmärsi mitä Grusander taustajoukkoineen suomeksi juoni, koska hän on opiskellut islantia.

Samaan aikaan kun vapaaotteluväen sosiaalinen media kiehui, kulisseissa alkoi nopeasti uurastus uusintaottelun järjestämiseksi. Mikäli Grusanderia on uskominen, toisella yrittämällä ei jää jossiteltavaa. Virastomestari Jyrki Nurminen ja Minna Grusander keskustelivat selvittääkseen, millaisia sotasuunnitelmia turkulaisleirissä on hiottu hallitsevan mestarin nujertamiseksi Invicta FC 33 -illassa.

Sait haluamasi uusintaottelun hiukkassarjan mestaruudesta. Miltä tämä tuntuu?
”Uusintaottelu tuntuu kovin luonnolliselta ja oikealta, lähes itsestäänselvältä ratkaisulta Invictalta. Itse olen ajatuksesta samoissa fiiliksissä kuin edellisen matsin alla, Ottelu on minulle taas ”vain” seuraava ottelu, matsi siinä missä mikä tahansa. Mestaruuspanos ottelussa on looginen ja mukava lisä.”

Mitä vaadittiin, että uusintaottelu toteutuu?
”Itse koen tietäneeni, tai ainakin tunteneeni, koko ajan, että revanssia kohden oltaisiin menossa. Toki teimme selväksi – itse julkisesti ja managerini Tim Leidecker virallisesti – tahtomme ja perustelumme uusintaotteluun.”

Mitä aiot tehdä nyt eri tavalla, että varmistat voittavasi?
”Olen selkeästi aktiivisempi, röyhkeämpi ja aggressiivisempi.”

Mitä oppia edellisestä ottelusta jäi tulevaa ottelua varten?
”Tiedän nyt varmaksi matsin mahdollisen viisieräisyyden sopivan minulle juuri niin hyvin kuin ennen viime matsia pystyin vain olettamaan.”

Minna Grusander Invicta 33
Jinh Yu Frey vs. Minna Grusander Invicta 33 -pääotteluna kruunaa suomalaisen vapaaottelusyksyn. Kuva: Dave Mandel/Invicta FC

Hävisit kesällä tuomariäänin. Miten varmistat, että näin ei pääse käymään tulevassa ottelussa?
”Olin ja olen yhä innoissani matsin viisieräisyydestä. Erona aiempaan on matsiin asennoituminen siten, että 25 minuutin sijaan on 24 minuuttia ja 59 sekuntia aikaa voittaa matsi. Uskon, että saan tarvittavaa lisäbuustia ottelemiseeni myös siitä, että olen virallisesti haastajan asemassa ottelemassa hallitsevaa mestaria vastaan.”

Vaikuttaako Douglas Freyn käytös jollain tavalla tulevaan otteluun?
”En usko. Olen aina halunnut vain otella ja treenata, eivätkä kaikki lajin ympärille kuuluvat häkin ulkopuoliset asiat meinaa millään jaksaa kiinnostaa. Se on bisneksen kannalta tietenkin vähän huono, mutta toisaalta vastustajan tiiminkään sekoilut eivät kiinnosta ja oma fokus pysyy matsissa. Toisaalta härdellillä lienee ollut positiivinen vaikutus uusintaottelun toteutumiseen, ehkä sinänsä pitäisi olla lähinnä kiitollinen Freyn tiimille?”

Aiotko opiskella islannin kieltä voidaksesi kommunikoida Douglas Freyn kanssa?
”Kuulemma se riittää, että hallitsen yhden pohjoismaalaisen kielen, äidinkieleni suomen, ja sillä pärjää tarpeeksi myös ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi ja islanniksi.”

Kuinka paljon edellisen ottelun tulos on sinua harmittanut?
”Toki tappio harmitti ja vitutti, mutta eivät nuo asiat murehtimalla muutu. Ylipäätään pelkän tuloksen harmittelu olisi ollut turhaa, joten edelliseen matsiin liittyvät pohdinnat keskittyivät hyvinkin nopeasti oman tekemisen vajaavuuteen ja niiden virheiden työstämiseen.”

Miten valmennustiimisi reagoi kyseenalaiseen tappioon?
”Kaikki varmaan kykenevät lukemaan reaktiot Aleksi Kainulaisen ja Sami Sakon huulilta ja kehonkielestä heti tuloksen selvittyä ja ottelun jälkimainingeissa. Toisaalta koko tiimissä katseet siirtyivät nopeasti ottelun tapahtumiin ja oman tekemisen työstämiseen lopputuloksen harmittelun sijaan.”

Kun sinulla on pohjalla 25 minuuttia kamppailua Jinh Yu Freyn kanssa, miten arvioit häntä ottelijana?
”Edelleen koen tyyliemme sopivan yhteen. Omaa aktiivisuutta ja aggressiivisuutta lisäämällä saan Freyn riisuttua nätisti aseistaan ja samalla katsojien kannalta tylsemmät hetket matsista pois. Vähäinenkin ylimääräinen kunnioitus on jo koetun 25 minuutin myötä rapissut pois.”

Miten ottelussa käy?
”Haluaisin pystyä lupaamaan vahvan lopetusvoittoni ennen täyttä aikaa, mutta Frey saattaa olla yhä yllättävän sitkeä, eli varaudun myös esittelemään täydellistä dominanssiani koko 25 minuuttia. Todennäköisemmin kuitenkin kuristan Freyn tajuttomaksi noin kymmenen minuutin vapari-ilottelun jälkeen.”

Millainen Minna Grusander Invicta 33 -illassa nähdään? Miksi kannattaa virittäytyä ruudun ääreen 15.12.?
”Muutamakin suomalaisfanien jo tuntema, mutta maailmalle lähdettyäni hetkeksi kadonnut elementti ottelemisestani tulee nyt palautetuksi. Joulukuussa nähdään Brutskun koko potentiaalin tarjoilema dominanssi jopa hiukkassarjan maailman huipulla.”

Koko ottelukortin ja Invicta FC:n oman tiedotteen löydät täältä.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuvat: Dave Mandel/Invicta FC

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *