Mira Potkonen iski turnausvoiton kotikehässä

Mira Potkonen Tammer Turnauksen valtiatar jälleen. Muilta osin suomalaissaldona neljä hopeaa ja kaksi pronssia.

Mira Potkonen Tammer
Mira Potkonen otti omansa Tammer Turnauksessa. Kuva: Lotta Loikkanen.

Mira Potkonen viimeisteli urakkansa Tammer turnauksessa vakuuttavalla tavalla. Hyvällä ottelusuunnitelmalla ja sen tiukalla toteutuksella nokialainen hallitsi sunnuntain naisten 60-kiloisten sarjan finaaliottelua Ukrainan Iuulia Tsyplakovaa vastaan täysin suvereenisti. Ottelu päättyi kahden erän jälkeen ukrainalaisen luovutukseen.

Kaikessa onnistuneisuudessaan yksipuolinen näytös jätti jopa pienen harmituksen voittajalle.

”Olisin halunnut ottaa viimeisen erän treeninä MM-kisoja ajatellen. En tiedä, oliko jotain vammaa eikä halunnut riskeerata, kun on MM-kisat tulossa. Oli hänellä jonkin verran kolhuja kasvoissa, mutta oli varmaan jo ennen meidän matsiakin”, Potkonen pohti taiston tauottua.

Tammer Turnaus oli MM-kisoihin kovin tavoittein valmistautuvalle Potkoselle viimeinen valmistava turnaus ennen arvokisoja.

Muista suomalaisista kotiyleisönsä edessä otellut Muhammad Abdilrasoon joutui tiukan taiston jälkeen taipumaan Brasilian Herbert Souzalle pistein 3-2 miesten 75 kilon sarjassa. Antti Lehmusvirpi puolestaan hävisi finaaliottelunsa Ranskan Mourad Alieville pistein 5-0 miesten yli 91-kiloisten sarjassa. Myös Santeri Laine joutui tyytymään hopeaan Itävallan Umar Dzambekovin viedessä ottelun 5-0 sarjassa 81 kiloa.

Hopeasijojen lisäksi pronssia suomalaisiskijöistä saavuttivat Arslan Khataev ja Krenar Aliu.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Lotta Loikkanen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *