Bellator-viikonloppu: Sedät jaksaa heilua

Bellator MMA:n raskaansarjan turnauksessa siirrytään viikonloppuna välierävaiheeseen. Veteraaniottelijat eivät loista enää urheilullisuudellaan, mutta kahtena peräkkäisenä iltana iskettävät Bellator 207- ja Bellator 208 -tapahtumat vilisevät tuttuja nimiä ja kiinnostavia ottelupareja. Mikä parasta, kamppailuja voi Suomessa taas seurata tv-ruudun kautta.

Bellator 208
Kukistaako viimeinen keisari Apollo Creed -wannaben Bellator 208 -pääottelussa?

Puoli vuotta sitten käyntiin polkaistu raskaansarjan turnaus on edennyt yllättävän joutuisasti, eikä yksikään ottelija ole vielä vetäytynyt turneesta loukkaantumisen vuoksi. Tämä on pääosin nelikymppisten urheilijoiden kohdalla pienoinen ihme. Perjantain iltamassa iskevät yhteen Matt Mitrione ja Ryan Bader, lauantaina kohtaavat Fedor Emelianenko ja Chael Sonnen. Korteilla nähdään myös tukku muita entisiä UFC-tähtiä.

Bellator 207: Matt Mitrione vs Ryan Bader

Turnauksen ehdottomasti suurin voittajasuosikki on Ryan Bader (25-5-0). Bellator 207 -illan 35-vuotias päätähti on nuorukainen verrattuna muihin välierävaiheen ottelijoihin. Bader kuuluu edelleen maailman parhaisiin kevyen raskaansarjan ottelijoihin ja on painoluokan Bellator-mestari. Bader on erinomainen painija ja kovaiskuinen nyrkkeilijä.

Matt Mitrione (13-5-0) liikkuu isoksi mieheksi yllättävän sähäkästi ja hänen iskuissaan on rutkasti ruutia, mutta matossa hänestä ei ole Baderille mitään vastusta. Vahva ennakkosuosikki Bader välttää Mitrionen moukarointiyritykset ja muiluttaa häntä matossa armotta. Mitrione antautuu kuristuksella.

Bellator 208: Fedor Emelianenko vs Chael Sonnen

Fedor Emelianenko (37-5-0) on ohittanut parhaat päivänsä vuosia sitten, mutta Venäjän myyttisessä miehessä on edelleen jylhää karismaa. Fedor ottaa kehän haltuun stoalaisella itsevarmuudella. Chael Sonnen (35-15-1) oli vapaaottelun alkuperäinen paha poika, vaikka nykyään Oregonin gangsteri näyttää puhtaalta pulmuselta Conor McGregorin rinnalla.

Fedor säkenöi edelleen hetkittäin ja hänellä on eväät lyödä Sonnen tainnoksiin tai napata lopetusvoitto matossa. Todennäköisempää lauantain Bellator 208 -pääottelussa on kuitenkin kertoimissa altavastaajana olevan Sonnenin järjestämä hidastempoinen pysty- ja mattopainiklinikka, jossa venäläinen sambotaituri on ottavana osapuolena. Povaan kuitenkin salamaniskua: Fedor iskee Sonnenin keskeytyskuntoon.

Bellator 208
Benson Henderson yrittää oikaista kurssiaan. Kuva: Bellator MMA.

Tutkan alla

Roy Nelson. ”Big Country” on täällä taas. Vanha kunnon möhömaha ottaa perjantain iltamassa mittaa Sergei Kharitonovista. Venäläiskonkari on väkevämpi pystyottelija, Nelson on etevämpi matossa. Veteraanien kamppailun vie nimiinsä Kharitonov.

Lorenz Larkin. Larkin oli pari vuotta sitten kovassa nosteessa, mutta miehen Bellator-ura on sujunut mollivoittoisesti. Romanialaisen Ion Pascun on perjantaina pakko kaatua ja mielellään näyttävällä tyrmäyksellä.

Benson Henderson. Entisen UFC-mestarin taival Bellatorissa on ollut ohdakkeinen. Kolme tappiota ja kaksi voittoa ei ole kaksinen saldo. Saad Awadista tulee voitto numero kolme lauantain Bellator 208 -illassa.

Teksti: Markus Lukkarinen
Kuvat: Bellator MMA

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

Eye vs Calvillo – historian heikoin UFC-pääottelu?

Ultimate Fighting Championshipin otteluillat jatkuvat tulevana viikonloppuna. Pienen mittakaavan Fight Night -tapahtuman pääottelussa iskevät yhteen Jessica Eye ja Cynthia …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *