UFC 229: Murtuuko McGregor?

Vuoden odotetuin vapaaotteluiltama on aivan nurkan takana. Suunsoitto vaimenee ja kovat puheet punnitaan, kun häkin ovi sulkeutuu. Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor on parasta mitä UFC voi tarjota.

Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor
Painiiko Dagestanin karhu irlantilaisen gorillan kumoon?

Laadukasta vapaaottelua on tarjolla nykyään lähes joka viikonloppu, mutta 7. lokakuuta oteltava UFC 229 on historiallinen tapahtuma, jota ei kannata jättää väliin.

UFC 229 -pääottelu: Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor

UFC:n suurin tähti on jälleen täällä. Conor McGregor (21-3-0) marssii kahden vuoden vapaaottelutauon jälkeen häkkiin Las Vegasissa. Rehvakas irlantilainen kohtaa kovimman mahdollisen vastustajan, kun vastapäiseen kulmaan asettuu kevytsarjan hallitseva mestari Khabib Nurmagomedov (26-0-0).

Ottelijat eroavat persooniltaan kuin yö ja päivä. Omaa viskibrändiään raivokkaasti promotoiva McGregor pukeutuu Versaceen ja hallitsee leukojen louskuttamisen, karuista oloista maailmalle ponnistanut Nurmagomedov murisee rikkinäisellä englannillaan ivandragomaisia ”I will crush you” -kommenttejaan. Tämä näkyi jo ensimmäisessä mediakohtaamisessa.

Erot näkyvät myös herrojen ottelutyyleissä. McGregor on näyttävä ja tyrmäysvoimainen pystyottelija, jonka ajoitus, tarkkuus ja etäisyyden hallinta on mestarillista. Nurmagomedov on hurja painijyrä, jonka kulmikas pystyotteleminen pohjustaa pääasiassa alasvientejä. McGregor on kuin moottoritiellä hurjasteleva urheiluauto, Nurmagomedov muistuttaa maastossa vastustamattomasti eteenpäin jyräävää metsäkonetta.

Kummallakin ottelijalla on selvä tie voittoon. Jos McGregor pystyy estämään Nurmagomedovin painilähentelyt, hän iskee venäläisestä tyrmäysvoiton parin ensimmäisen erän aikana. Mutta jos Nurmagomedov saa vietyä McGregorin toistuvasti mattoon, irlantilainen väsähtää ja Nurmagomedov takoo hänestä loppuerien keskeytysvoiton. On vaikea nähdä, että kamppailu kestäisi täyden ajan.

McGregor on uhmannut koko uransa ajan todennäköisyyksiä ja hänellä on hyvät mahdollisuudet aiheuttaa Nurmagomedoville uran ensimäinen tappio, mutta pidän todennäköisempänä dagestanilaisen voittoa. Nurmagomedov ei juokse McGregorin nyrkkiin samalla tavalla kuin Jose Aldo ja Khabib on raamikkaampi ja kestävämpi painija kuin Chad Mendes. Nurmagomedovin paine on yksinkertaisesti liikaa McGregorille.

Kuuntele myös Ylilyönti-podcastin perusteellinen ennakko Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor -taistosta ja UFC 229 -illan muista tärpeistä:

Tony Ferguson vs Anthony Pettis

Vuonna 2012 edellisen kerran hävinnyt Tony Ferguson (23-3) on yksi kaikkien aikojen parhaista kevytsarjan ottelijoista. Entinen mestari loukkaantui kuitenkin huonoon aikaan ja häneltä riistettiin mestaruusvyö. Anthony Pettis (21-7-0), entinen mestari hänkin, yrittää katkaista Fergusonin kymmenen ottelun voittoputken.

Pettis otteli lupauksia herättävästi Michael Chiesaa vastaan, mutta Ferguson on eri tason eläin. Ferguson iskeytyy aggressiivisesti Pettisin iholle ja imee hänestä elivoiman isku kerrallaan. Ferguson on myös matossa vahvempi. Hän voittaa kamppailun selvästi pisteillä.

ERIKOISBONUS! 200% talletusbonus 200€ asti!

Derrick Lewis vs Alexander Volkov

Derrick Lewisin (20-5-0) ja Alexander Volkovin (30-6-0) välisen kamppailun voittaja on hyvin lähellä raskaansarjan tittelimittelöä. Selkävaivoista kärsinyt Lewis on iskuvoimainen ottelija ja mielenkiintoinen persoona, mutta hänen tekniset taitonsa jättävät toivomisen varaa. Vaikka pitkäraajainen Volkov ei ole fyysisesti yhtä väkevä kuin Lewis, hän pystyy hallitsemaan kamppailua suorilla lyönneillään ja hyvin ajoitetuilla alapotkuillaan.

Volkov olisi viisieräisessä ottelussa selvä suosikki, kolmieräisessä kamppailussa marginaalit ovat kuitenkin häviävän pieniä. Povaan Volkoville voittoa hajaäänituomiolla.

Seuraa häntä: Sergio Pettis

Nuorempi Pettis alkaa olla teknistaidollisesti jo isoveljeään parempi ottelija. 25-vuotias urheilija on myös fyysisesti parhaassa iässään. Jussier Formiga on erinomainen lukkopainija ja ovela konkari, mutta Pettis on riittävän hyvä painija estääkseen brasilialaisen alasviennit. Pystyssä tahtipuikkoa heiluttaa Pettis. Hän voittaa kamppailun pisteillä.

Teksti: Markus Lukkarinen

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

Eye vs Calvillo – historian heikoin UFC-pääottelu?

Ultimate Fighting Championshipin otteluillat jatkuvat tulevana viikonloppuna. Pienen mittakaavan Fight Night -tapahtuman pääottelussa iskevät yhteen Jessica Eye ja Cynthia …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *