UFC useammin Eurooppaan? – Suomi yhä kaukainen haave

UFC saattaa tulevana vuonna saapua Eurooppaan useammin. UFC Suomi tuskin kuuluu näihin suunnitelmiin vieläkään, arvioi lyyrisen osaston johtaja Jani Mesikämmen.

UFC Suomi on kaukainen haave. Kuva: Jani Mesikämmen.

UFC:n vuosikalenteri muuttuu jossain määrin ensi vuonna ESPN-kanavan kanssa solmitun moniportaisen jakelusopimuksen myötä. Tämä saattaa tapahtumatuotannoissa heijastua myönteisin seurauksin Eurooppaan. Amerikkalaispromootio on viime vuosina vieraillut Euroopassa tasaisesti viisi kertaa vuodessa ja tänä vuonna määrä saattaa jäädä jopa neljään. UFC:n kansainvälisiä asioita hoitava varapresidentti Dave Shaw kommentoi tilannetta Hampurin UFC-illan yhteydessä viikonloppuna.

Shaw linjasi, että eurooppalaisyleisö voi realistisesti odottaa jatkossa 1–2 lisätapahtumaa vuositasolla.

”Tähtäimemme on viidestä seitsemään tapahtumaa [Euroopassa]. Yhdysvaltain uusi tv-sopimus muuttaa siihen kuuluvien tapahtumien määrää jonkin verran. Jos tapahtumiemme määrä muutoin pysyy ennallaan, meillä on mahdollisuus lisätä muualla maailmassa 2–3 tapahtumaa. Eurooppalainen markkina on osoittautunut menestyksekkääksi, meillä on hieno fanipohja täällä, joten saatamme lisätä ainakin yhden tapahtuman tänne. Tosin meillä on monia mahdollisuuksia, olemme tekemässä isoja investointeja Kiinaan ja Australian markkina on parempi kuin koskaan ennen”, Shaw pohti.

Tulevana syksynä UFC uskaltautuu ensimmäistä kertaa Venäjälle ja promootio pitkäjänteisyydestä kielivän yhteistyösopimuksen perinteikkään M-1 Global -promootion taustavoiminen kanssa. Panostukset itään jatkuvat varmasti, jos ensivisiitti on tyydyttävä. Samoin Englantia ja vuotuista vierailua Lontooseen voi pitää jo lähes varmana merkintänä kalenterissa.

”Meillä on ykköstason markkinoita, mutta suunnitelmiin kuuluu myös vierailla mahdollisimman monissa maissa ja eri alueilla. Se on yksi syistä tuntuville panostukselle Venäjän markkinoille. Palaamme varmasti Brittein saarille ja Lontoo on luonnollisesti avainalue meille. Työskentelemme myös yhä sen eteen, että säädökset muuttuisivat Ranskassa. Lisäksi tutkimme jatkuvasti uusia markkinoita: Kroatia, Espanja, on muutamia tällaisia alueita, jonne saatamme mennä ensimmäistä kertaa lähivuosina”, Dave Shaw kuvaili UFC:n suunnitelmia.

Uudet suunnat ja neitseelliset maaperät kuulostavat eurooppalaisittain kiinnostavilta, ja suomalaisittain luonnollisesti päätään nostaa haave saada UFC joskus vierailemaan Suomeenkin.

Se unelma säilynee kuitenkin kaukaisena tulevinakin vuosina: pieni ja syrjäinen markkina-alue ei tarjoa UFC:lle tällä hetkellä vetovoimatekijöitä sen paremmin ottelijoiden kuin yleisöpohjankaan osalta – varsinkaan verrattuna kilpaileviin vaihtoehtoihin. UFC on aiemmin kartoittanut Helsingin areenatilannetta useampaan otteeseen, eikä tilanne ole muuttunut mitenkään amerikkalaispromootiota paremmin miellyttävään suuntaan.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *